آیا احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور وجود دارد؟
یکی از راههای نهایی برای تغییر در حکم و به اصطلاح شکستن احکام، ارجاع آنها به دیوان عالی کشور می باشد. دیوان عالی کشور بالاترین مرجع رسیدگی به شکایات در قوه قضاییه می باشد و ساختار خاصی برای رسیدگی به پرونده ها در آن وجود دارد. به طور کلی می توان گفت احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور وجود دارد اما با توجه به شرایط و ویژگی هایی خاص که بحث مقاله ما نیز هست میتوان این احتمال را افزایش داده و باعث شکستن رای در دیوان عالی کشور شد.
بهتر است در ابتدا تا حدودی با روند بررسی پرونده های قضایی در ایران آشنا شوید و مسیری که یک پرونده برای رسیدن به حکم نهایی طی می کند را بشناسید.
ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل تغییر رای در دیوان عالی کشور متخصص و باتجربه، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)
نمونه پرونده های موفق دیوان سالار
⭐️ پرونده سرقت گوشی با ۶۸ شاکی خصوصی که برای موکل منع تعقیب صادر شد و تبرئه شد.
⭐️ پرونده آتش زدن دختر جوان توسط نامزد او که ویدیوی آن در شبکه های اجتماعی جنجالی شد.
⭐️ پرونده کلاهبرداری و جعل ۱۰ میلیارد تومانی که منجر به محکومیت کلاهبرداران و دریافت خسارت از آن ها برای موکلین شاکی این پرونده شد.
⭐️ پرونده سرقت از یک نهاد دولتی که موکل به رد مال ۱۶ میلیارد تومانی محکوم شده بود اما با تلاش های وکیل وی تبرئه شد.
⭐️ پرونده دستگیری باند تولید مواد مخدر که از آشپرخانه ساخت مواد مخدر ۴۰۰ کیلوگرم شیشه کشف شد.
⭐️ پرونده سرقت از منزل که سارقین پس از ورود به منزل و جمع آوری مقداری طلا، متاسفانه به موکل خانم تجاوز کردند. این پرونده نیز با موفقیت موکل به پایان رسید.
⭐️ پرونده رابطه نامشروع و خیانت همسر، که در این پرونده خانم که همسر موکل ما بود با مردی دیگر رابطه برقرار کرده بود. این پرونده با موفقیت موکل ما که شاکی بود به پایان رسید.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه از یک طلا فروشی با رد مال ۵ میلیارد تومانی که در انتها وکیل توانست موکل را از کلیه اتهامات تبرئه نماید.
⭐️ پرونده قتل شوهر با سم توسط همسر
⭐️ پرونده قتل دختر جوان که متهم پس از رابطه جنسی با دختر خانم وی را به قتل رساند و جنازه وی را در اطراف تهران مدفون نمود.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه در کرج که موکل ما شاکی بود و وکیل توانست خسارت را از سارقین برای موکل بگیرد.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه منزل در شهرری توسط سارقین سابقه دار
⭐️ پرونده آدم ربایی مسلحانه و تجاوز به یک خانم که خانم موکل ما بودند و در نهایت پرونده با موفقیت به نفع موکل به سرانجام رسید.
⭐️ پرونده قتل که موکل با اتهام قتل با چاقو و سوزاندن جنازه روبرو بود.
⭐️ پرونده سرقت از منزل با رد مال ۳ میلیارد تومانی که منجر به محکومیت متهم و دریافت خسارت برای شاکی از سوی وکیل سرقت شد.
⭐️ پرونده جعل سند و فروش مال غیر که منجر به محکومیت متهم و دریافت خسارت برای موکل شد.
⭐️ پرونده زمین خواری در استان البرز به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان
⭐️ پرونده رابطه نامشروع و اتهام زنای محصنه در سعادت آباد تهران که منجر به رفع اتهام و تبرئه موکل گردید.
⭐️ پرونده تولید، توزیع و حمل ۱۵۰ لیتر مشروبات الکلی در دادگاه انقلاب که منجر به موفقیت در پرونده شده و حداقل مجازات ممکن (شلاق تعزیری که نهایتا به جزای نقدی تبدیل شد) برای متهم صادر شد.
⭐️ پرونده قطع دست پسر جوان با شمشیر توسط اراذل و اوباش در یکی از پارک های تهران
⭐️ پرونده دستور فروش ملکی به ارزش ۳۸ میلیارد تومان
⭐️ پرونده ملکی ۴۰ هکتاری در شهریار
⭐️ پرونده اختلاف در تهاتر ملکی به ارزش ۲۴ میلیارد تومان
⭐️ پرونده زمینخواری ملکی در دماوند به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان که منجر به محکومیت زمینخواران و بازپسگیری املاک شد.
⭐️ پرونده ملکی که طرف مقابل موکل ستاد اجرایی فرمان امام بود. این پرونده به نفع موکل به اتمام رسید.
⭐️ پرونده شکایت مشارکت در ساخت در تهران
⭐️ بیش از ۲۰ پرونده الزام به تنظیم سند رسمی
⭐️ طلاق از طرف زوجه برای بازیگر مطرح سینمای کشور
⭐️ پرونده 1500 سکه طلا مهریه برای زوجه
⭐️ بیش از 50 طلاق توافقی
و…
روند بررسی پرونده های قضایی در جمهوری اسلامی ایران
قبل از هر چیز لازم است بدانیم که پرونده های قضایی دو دسته کلی هستند: پرونده های حقوقی و پرونده های کیفری.
روند دادرسی در هر یک از این پرونده ها با یکدیگر متفاوت می باشد. به همین دلیل است که بهتر است از همان ابتدای کار، با کمک یک حقوقدان و وکیل مجرب با این مسیرها بیشتر آشنایی پیدا کنید تا هم دچار اتلاف وقت و تقبل هزینه های بیجا نشوید و هم به نتیجه منطقی در انتهای کار برسید.
- شما هر نوع شکایتی که دارید، بعد از تنظیم دادخواست باید تقدیم شورای حل اختلاف و یا دادسرا نمایید. (اینکه پرونده شما در کدام یک از این دو مرجع بررسی می شود بستگی به نوع شکایت و هزینه های آن دارد)
- بعد از اینکه در دادسرا یا شورای حل اختلاف پرونده شما باز و بررسی های لازم انجام شد، آن را به دادگاه ارسال می کنند. تمام پرونده شما باید به رویت دادگاه و قاضی برسد و تنها دادگاه صلاحیت دادن حکم را برای پرونده شما خواهد داشت.(با توجه به موضوع پرونده شما، شعبه دادگاه برایتان تعیین خواهد شد)
- قاضی دادگاه جلسات معینی را تنظیم کرده و در این جلسات به شنیدن ادله و مستندات و دفاعیات دو طرف پرونده پرداخته و در نهایت با توجه به اظهارات و شواهد و مدارک حکم نهایی را صادر می کند.
- بعد از صدور حکم نهایی، اگر هریک از دو طرف دعوا اعتراضی داشته باشند می توانند طی زمان معینی اعتراض خود را به دادگاه به شکل رسمی و مکتوب اعلام نمایند. البته باید دقت داشته باشند که اعتراض آنها با در دست داشتن مدارک کافی همراه باشد.(بعضی از احکام صادره با توجه به موضوع پرونده حق اعتراض ندارند)
- اگر اعتراض طرفین وارد بود، پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده خواهد شد. در دادگاه تجدید نظر هم قاضی با توجه به نظرات و مدارک معترضین، حکم نهایی را صادر می کند. در نظر داشته باشید که حکم این دادگاه قطعی بوده و غیر قابل اعتراض می باشد.
- در بعضی از موارد و پرونده های بسیار ویژه و حساس، می توان به حکم دادگاه تجدید نظر معترض بود که البته شرایط بسیار خاصی را می طلبد. برای این پرونده های استثنا، آنها این بار به دیوان عالی کشور ارجاع داده می شوند تا نظر نهایی را این نهاد اعلام کند.
تا اینجا متوجه روند بررسی پرونده ها در محاکم قضایی کشور شده و متوجه حساسیت موضوع در این زمینه هم شده اید. اینکه پرونده ای بتواند تا دیوان عالی کشور پیش برود، خود نیاز به مهارت خاصی دارد که از عهده طرفین پرونده خارج است و نیاز به یک حقوقدان دارد. حال تصور نمایید احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور چقدر میتواند به عوامل مختلف بستگی داشته باشدو پروسه زمانبر و حساسی باشد!
کدام پرونده ها می توانند برای اعتراض تا دیوان عالی کشور پیش بروند؟
این پرونده های خاص حتما باید در دادگاه عمومی و تجدیدنظر مراحل خود را سپری کرده باشند. اگر نظر قاضی در این دو دادگاه بسیار با هم متفاوت باشد و یا قاضی بدون در نظر گرفتن مدارک و مستندات دو طرف تصمیمی را اتخاذ کرده باشد؛ هر کدام از طرفین پرونده می توانند اعتراض خود را به دیوان عالی کشور برده و نتیجه نهایی را از آن نهاد پیگیری کنند.
دوباره تاکید می کنیم که روند بررسی در دیوان عالی کشور ظرافت های خاص خود را داشته و بهتر است حتما در این مرحله از کمک وکلای شاخص بهره ببرید.
احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور چند درصد می تواند باشد؟
به طور کلی می توانیم بگوییم که احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور وجود دارد و دور از ذهن نیست اما اینکه بخواهیم درصدی برای آن تعیین کنیم با توجه به پیچیدگی کار در این مرحله، کار دشواری است. دیوان عالی کشور بالاترین مرجع برای رسیدگی به دعوای بوده و به همین دلیل نهایت دقت و تخصص در صدور حکم در این مرحله در نظر گرفته می شود.
یکی از شرایطی که می تواند احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور را سبب شود، اعاده دادرسی می باشد که روندی دشوار دارد. البته نه برای وکلای باتجربه.
در نظر داشته باشید که مرحله اعاده دادرسی برای همه پرونده ها صدق نمی کند و به راحتی امکانپذیر نیست مگر با وجود شرایط خاص.
اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور
اعاده دادرسی یعنی اینکه حکم قطعی که از طرف دادگاه اولیه و تجدیدنظر صادر شده است توسط دیوان عالی کشور، باطل شود. اعاده دادرسی به همین سادگی که برای شما تعریف کردیم نخواهد بود و فقط برای برخی از پرونده های با شرایط خاص که دارای حداقل یکی از جهات اعاده دادرسی باشند، این امکان وجود خواهد داشت.
به طور مثال:
- پرونده های قتل و قاتلی که به قصاص محکوم شده است می تواند شامل اعاده دادرسی شود. مثلا در مواردی که مقتول طی یک نزاع دسته جمعی از بین رفته است یا ثابت شدن اینکه فرد دیگری هم در قتل شریک بوده است.
- اگر شخصی به دلیل ارتکاب جرمی در زندان است و در همین وضعیت زندانی بودن اتهام دیگری هم به او وارد شده و مجرم شناخته شود، می تواند برای حکم دوم اعاده دادرسی کند.
- گاه ممکن است شخصی به دلیل ارتکاب جرمی به زندان محکوم شده باشد اما در طی زمان برای قاضی مسجل شود که عمل او اصلا جرم نبوده، می تواند اعاده دادرسی کرده و حکم اولیه خود را باطل نماید.
در تمام موارد گفته شده و موارد دیگری که فرصت ذکر آن نیست؛ احتمال تغییر رای دیوان عالی کشور وجود دارد.
در دادگاه های دیوان عالی کشور چه اتفاقاتی می افتد؟
دیوان عالی کشور مرجعی است که به نحوه اجرای قانون در دادگاهها و دادسراها نظارت می کند تا قانون به بهترین شکل ممکن اجرا شود.
در پرونده هایی که برای بررسی به دیوان عالی کشور ارجاع داده می شوند، نیازی نیست هر دو طرف دعوا در همه جلسات دادگاه دیوان حضور پیدا کنند. بجز مواردی خاص که به حضور آنها نیاز جدی وجود داشته باشد و به آنها اطلاع داده شود.
در نظر داشته باشید که منظور ما از احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور، این نیست که دیوان عالی کشور حکم جدیدی را صادر می کند! بلکه منظور این است که دیوان عالی کشور طی برگزاری جلسات متعدد دادگاه، رای دادگاه تجدیدنظر را یا تائید می کند و قطعی اعلام می کند و یا آن را ابطال می نماید.
تفاوت جلسات دیوان عالی کشور با دادگاه عمومی و دادگاه تجدیدنظر
در جلساتی که در دیوان عالی کشور تشکیل می شود 3 نفر باید حضور داشته باشند. 1 قاضی و 2 مستشار.
اگر در بعضی مواقع 2 نفر از این سه شخص هم حضور داشته باشند جلسه رسمیت پیدا خواهد کرد.
برای تائید و یا نفی احکام صادره، این 3 نفر باید با وجود ادله و مدارک موجود در پرونده، به شور و مشورت با یکدیگر پرداخته و در آخر نظر نهایی خود را اعلام نمایند.
اگر دو نفر از این 3 نفر هم یک نظر را داشته باشند، رای با اکثریت خواهد بود.
اگر در جلسه فقط دو نفر حاضر باشند حتما باید هر دو نفر به نظری واحد برسند.
چه وکلایی را برای بررسی پرونده ها در دیوان عالی کشور می توانیم انتخاب کنیم؟
قبلا هم اشاره کردیم که اعاده دادرسی و تغییر حکم در دیوان عالی کشور، کاری ساده نیست و نیاز به تبحر و تجربه بالایی دارد. به همین دلیل است که به طور قطع می توانیم بگوییم که حتی در این امر بسیاری از وکلا هم نمی توانند کمک شایانی به شما کنند. بنابراین اگر وکیل یا حقوقدانی به طور صریح و ضربتی به شما قول اعاده دادرسی در دیوان عالی را داد، باور نکرده و کمی در رابطه با این مسئله بیشتر تحقیق کنید و نظر وکلای دیگر را هم جویا شوید.
وکیلی که برای این مسیر انتخاب می کنید باید وکیل پایه یک دادگستری بوده، مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر را داشته باشد. فن بیان قوی، قدرت بالای استدلال، شیوه مناسب بیان ادله برای قاضی دیوان عالی، داشتن تجربه کافی در پرونده های مشابه دیگر به دیوان، تسلط کافی بر قوانین و اعتماد به نفس بالا، همگی از امتیازات یک وکیل مناسب در این زمینه به شمار می آیند.
در نهایت باید دوباره متذکر شویم که می توان با وجود یک وکیل خوب و عالی، احتمال تغییر رای در دیوان عالی کشور را افزایش داد.
لیست وکیل دیوان عالی کشور
وکیل حامد شاکری نیا
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو مرکز وکلای قوه قضاییه
⚖️ از موفق ترین وکلای تهران
⚖️ بیش از 12 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل دکتر سعید حسین مروج
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ از مدیران حقوقی نیروهای مسلح
⚖️ دارای 2 دکتری حقوق و DBA
⚖️ استاد دانشگاه
⚖️بیش از 40 سال سابقه حقوقی
تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل
وکیل حسن اسماعیلی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ بیش از 13 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل مرجانه فشنگچی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ رتبه دو رقمی در آزمون سراسری کانون وکلای مرکز
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با رتبه دو رقمی
⚖️ بیش از 15 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل مونا الماسی سهی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ ⚖️ بیش از 10 سال سابقه حقوقی
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل فاطمه مرادی حقیقت
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ از موفق ترین وکلای متخصص تهران
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️ بیش از 16 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
زهرا قهرمانی نمین [متخصص امور حقوقی بیمه]
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ کارگزار بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه
تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ متخصص ثبت شرکت، بیمه، دیوان عدالت اداری
⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه
تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل
وکیل ملیحه سنگ سفیدی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق
⚖️ عضو مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضاییه
⚖️کمتر از 2 سال سابقه وکالت
وکیل محمد فرخی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️بیش از 20 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل امیر بهادر عامری
امتیاز ⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️بیش از 5 سال سابقه وکالت
[/box]
نظرات موکلین اخیر
پیج اینستاگرام گروه وکلای دیوان سالار با بیش از 54 هزار نفر فالوور، نکات کوتاه حقوقی و کیفری زیادی را به شما آموزش می دهد
به این مطلب امتیاز دهید!
4.93
اگر هنوز سوالی درباره احتمال تغییر رای دیوان عالی کشور دارید در کامنت ها بپرسید. کارشناسان در کمترین زمان پاسخ خواهند داد.
👏👏