حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری +【وکیل متخصص✔️】
حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری | حضور وکیل بجای متهم در دادسرای کیفری
ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل کیفری متخصص و باتجربه، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)
آیا امکان حضور وکیل بجای متهم در دادگاه یا دادسرای کیفری وجود دارد؟
در زندگی هر یک از ما این احتمال وجود دارد در شرایطی قرار بگیریم که خواسته یا ناخواسته شاکی خصوصی پیدا کرده و لازم باشد در دادگاه حاضر شویم. عدم آگاهی از چگونگی برخورد با موضوع می تواند از مضرات جبران ناپذیر در طی حل و فصل مشکل پیش آمده باشد. در این شرایط چگونگی ارتباط با مشاورین حقوقی و مطرح نمودن موضوع با یک وکیل خبره می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. گروه وکلای دیوان سالار بستری را فراهم نموده است تا شما در شرایط لازم در دادگاه از حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری استفاده نمایید و خودتان را از موضوع پیش آمده تا حد ممکن دور نگه دارید.
در این مقاله، به طور کامل موضوعات پیرامون امکان حضور وکیل بجای متهم در دادگاه یا دادسرای کیفری را بررسی خواهیم کرد و شرایط حضور وکیل بجای متهم در دادسرای کیفری ، دادگاه و … را بیان کرده و خواهیم گفت در چه مواردی متهم میتواند در دادگاه حاضر نشود و تنها وکیل وی در جلسه دادسرا یا دادگاه حاضر شود. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
نمونه پرونده های موفق دیوان سالار
⭐️ پرونده سرقت گوشی با ۶۸ شاکی خصوصی که برای موکل منع تعقیب صادر شد و تبرئه شد.
⭐️ پرونده آتش زدن دختر جوان توسط نامزد او که ویدیوی آن در شبکه های اجتماعی جنجالی شد.
⭐️ پرونده کلاهبرداری و جعل ۱۰ میلیارد تومانی که منجر به محکومیت کلاهبرداران و دریافت خسارت از آن ها برای موکلین شاکی این پرونده شد.
⭐️ پرونده سرقت از یک نهاد دولتی که موکل به رد مال ۱۶ میلیارد تومانی محکوم شده بود اما با تلاش های وکیل وی تبرئه شد.
⭐️ پرونده دستگیری باند تولید مواد مخدر که از آشپرخانه ساخت مواد مخدر ۴۰۰ کیلوگرم شیشه کشف شد.
⭐️ پرونده سرقت از منزل که سارقین پس از ورود به منزل و جمع آوری مقداری طلا، متاسفانه به موکل خانم تجاوز کردند. این پرونده نیز با موفقیت موکل به پایان رسید.
⭐️ پرونده رابطه نامشروع و خیانت همسر، که در این پرونده خانم که همسر موکل ما بود با مردی دیگر رابطه برقرار کرده بود. این پرونده با موفقیت موکل ما که شاکی بود به پایان رسید.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه از یک طلا فروشی با رد مال ۵ میلیارد تومانی که در انتها وکیل توانست موکل را از کلیه اتهامات تبرئه نماید.
⭐️ پرونده قتل شوهر با سم توسط همسر
⭐️ پرونده قتل دختر جوان که متهم پس از رابطه جنسی با دختر خانم وی را به قتل رساند و جنازه وی را در اطراف تهران مدفون نمود.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه در کرج که موکل ما شاکی بود و وکیل توانست خسارت را از سارقین برای موکل بگیرد.
⭐️ پرونده سرقت مسلحانه منزل در شهرری توسط سارقین سابقه دار
⭐️ پرونده آدم ربایی مسلحانه و تجاوز به یک خانم که خانم موکل ما بودند و در نهایت پرونده با موفقیت به نفع موکل به سرانجام رسید.
⭐️ پرونده قتل که موکل با اتهام قتل با چاقو و سوزاندن جنازه روبرو بود.
⭐️ پرونده سرقت از منزل با رد مال ۳ میلیارد تومانی که منجر به محکومیت متهم و دریافت خسارت برای شاکی از سوی وکیل سرقت شد.
⭐️ پرونده جعل سند و فروش مال غیر که منجر به محکومیت متهم و دریافت خسارت برای موکل شد.
⭐️ پرونده زمین خواری در استان البرز به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان
⭐️ پرونده رابطه نامشروع و اتهام زنای محصنه در سعادت آباد تهران که منجر به رفع اتهام و تبرئه موکل گردید.
⭐️ پرونده تولید، توزیع و حمل ۱۵۰ لیتر مشروبات الکلی در دادگاه انقلاب که منجر به موفقیت در پرونده شده و حداقل مجازات ممکن (شلاق تعزیری که نهایتا به جزای نقدی تبدیل شد) برای متهم صادر شد.
⭐️ پرونده قطع دست پسر جوان با شمشیر توسط اراذل و اوباش در یکی از پارک های تهران و…
آیا وکیل میتواند بجای متهم در دادسرا حاضر شود؟
در بسیاری از شرایط متهمین و یا شاکیان در پرونده بنا به دلایلی نمی توانند در دادگاه حضور پیدا کنند و پرونده کیفری خود را به وکیلی مجرب و توانا می سپارند تشخیص الزام حضور متهم در دادگاه کیفری با قاضی پرونده است یعنی دادگاه تشخیص می دهد که متهم و شاکی در دادگاه حضور داشته باشند یا الزامی به حضور آنها نیست و یا می توانند با انتخاب و حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری، پرونده و توضیحات و دفاعیات را به او بسپارند.
مشکلات حقوقی سخت و آزار دهنده هستند و هنگامی که موضوع پیش آمده جرم و مجازات و شکایات کیفری باشد، حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری میتواند بهترین گزینه در شرایط سخت پیش آمده باشد. در دادگاه و دفاع از اتهامی که به شما به حق و یا ناحق زده شده شود وکیل برای پیشرفت پرونده و گرفتن نتیجه ای خوب، باید با بکارگیری تخصص و مهارت خود و تسلط بر قوانین، ساعت ها وقت و انرژی صرف کند تا مشکل پیش آمده را بهترین وجه حل و فصل نماید.
در بسیاری از موضوعات، حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری و در دفاع از موکل خود بلامانع است و افراد در جامعه با داشتن شاکی می توانند با وکیل موضوع پیش آمده را مطرح نموده و تحقیقات اولیه و مقدماتی تا رسیدن به نتیجه ای خوب به او بسپارند.
آیا حضور متهم در دادگاه کیفری الزامیست؟
حضور متهم در صورت احضار مراجعه قضایی به دادگاه الزامی است و متهم مکلف است مطابق ماده 178 در دادگاه حضور داشته باشد در صورت غیبت متهم در دادسرا، بازپرس پرونده می تواند با استناد به ماده 179 قانون مجازات اسلامی حکم بازداشت متهم را صادر کند.
با استناد به ماده قانونی 178 متهم مکلف است در موعد مقرر در دادگاه حاضر شود و اگر نتواند حضور پیدا کند باید عذر موجه خود را اعلام نماید. موارد زیر از منظر دادگاه عذر موجه می باشند.
- نرسیدن یا دیر رسیدن احضاریه به گونه ای که مانع از حضور شود.
- بیماری سخت متهم و یا والدین درجه یک متهم، همسر و فرزندان
- فوت همسر یا یکی از اقوام تا درجه سوم
- قرار گرفتن در شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله، مبتلا شدن به بیماری های واگیردار در زمان مقرر
- متهم در توقیف و یا حبس باشد.
- و موارد دیگری که موجه بودن آن توسط بازرس پرونده تشخیص داده می شود.
لازم به ذکر است که متهم می تواند برای یک بار پیش از موعد تعیین شده، بازپرس را از عدم حضورش مطلع کند و موافقت او را اخذ نماید و در اینگونه شرایط بازپرس پرونده می تواند در صورت عدم تاخیر در تحقیقات، تا سه روز مهلت را تمدید کند.
مطابق ماده 187 قانون مجازات اسلامی در خصوص عدم حضور متهم در دادسرا و در حمایت از متهم بیان داشته است که «هرگاه شخصی که دستور احضار و یا جلب او صادر شده است به علت بیماری، کهولت سن یا معاذیری که بازپرس تشخیص می دهد، نتواند نزد بازپرس حاضر شود، در صورت اهمیت موضوع و فوریت امر کیفری و امکان انجام تحقیقات، بازپرس نزد او می رود و تحقیقات لازم را انجام می دهد.»
حال در برخی از پرونده های قضایی دیده می شود که متهم فرار می کند و در هیچ یک از مراحل رسیدگی حضور پیدا نمی کند. در چنین موارد قانون با اعلام وقت رسیدگی و ذکر نوع اتهام در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار یا محلی، اقدام به رای غیابی می کند و رای مقتضی صادر می شود ولی قابل ذکر است که بعد از رای صادره، حق دفاع برای متهم محفوظ است و می تواند از دادگاه صادره درخواست واخواهی کند.
با استناد به اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، بر حق مسلم هر فرد در برخورداری از وکیل در مرحله دادرسی تاکید شده است. اگر تحقیقات پلیس یا ضابطان قضایی را بخشی از دادرسی بدانیم، بنابراین حق برخورداری از وکیل یکی از حقوق تعریف شده برای متهم خواهد بود. لازم به ذکر است در برخی موارد حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری با نظر قاضی پرونده و برخی قوانین وضع شده تعیین خواهد شد.
آیا وکیل میتواند بجای متهم در دادگاه کیفری حاضر شود؟
با استناد به ماده 350 قانون دادرسی می توان در پاسخ به سوال که آیا وکیل میتواند بجای متهم در دادگاه حاضر شود؟ میتوان گفت که در 90 درصد مواقع وکیل می تواند به جای متهم در دادگاه حاضر شود و در مواردی لازم است شخص متهم علی رغم معرفی وکیل به دادگاه خود نیز در دادگاه حاضر شود.
به مواردی که در ماده قانونی 350 به آن اشاره نموده است اشاره ای داریم:
«در صورتی که متهم دارای وکیل باشد، جزء در جرایم موضوع بند های (الف)، (ب)، (ت)، (پ) ماده 302 این قانون و نیز در مواردی که دادگاه حضور متهم را لازم تشخیص دهد، عدم حضور متهم در جلسه دادگاه مانع از رسیدگی نیست.»
با توجه به بند ها و تبصره های قانونی، بسیاری از مصادیق کاملا مشخص و شفاف سازی شده و نیاز است متهم در دادگاه حضور داشته باشد و در بقیه موارد که به صورت کلی است با تشخیص قاضی پرونده الزام حضور و یا عدم حضور متهم در کنار وکیل مشخص می شود.
بر اساس ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری:
این جرایم در دادگاه کیفری “یک”رسیدگی می شود.
- الف) جرایم موجب مجازات یک رسیدگی می شود.
- ب)جرایم موجب حبس ابد.
- پ) جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن.
- ت) جرایم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر
- ث) جرایم سیاسی و مطبوعاتی
بند پ در ماده 302 شامل موارد فوق نمی باشد و شخص متهم الزامی در حضور در دادگاه ندارد مگر مطابق مطابق ماده 350 قانون آیین دادرسی کیفری قاضی پرونده حضور متهم را الزامی بداند.
با توجه به آن که موارد فوق مربوط به وکیل کیفری می شود، پیشنهاد میکنیم لیست وکیل کیفری گروه وکلای دیوانسالار را مشاهده بفرمایید تا علاوه بر مشخصات و شماره تماس آنها، رزومه و سابقه وکالت ایشان را نیز ببینید. کارگروه وکلای کیفری گروه وکلای دیوانسالار با سابقه درخشان و پرونده های بسیار، در کسب نتایج پرونده های کیفری عملکرد فوق العاده ای در مقایسه با سایر وکلای این حوزه داشته است.
عدم حضور متهم در دادگاه کیفری
برخی از متهمان در جامعه بر این تصور هستند که با حاضر نشدن در دادگاه می توانند از حکم دادگاه و مجازات تعیین شده از طرف دادگاه در امان بمانند ولی باید به این نکته توجه داشته باشد که قانونگذاران در قانون با دقت لازم پیش بینی های لازم را انجام داده اند. اگر فرد متهم با آگاهی اقدام به فرار از مجازات گناهان و جرایم ارتکابی کند قاضی پرونده با محقق شدن این امر حکم را با توجه به ادله و شواهد موجود به صورت غیابی صادر خواهد نمود. روند پرونده در صورت عدم حضور متهم و حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری روند دادرسی به شکل زیر می باشد:
- عدم حضور متهم در دادگاه از طریق نشر آگهی اعلام و متهم به مراجع قضایی احضار می شود.
- حق دفاع متهم پس از آگاهی از پرونده متشکله و رای صادره برای وی محفوظ می ماند.
- متهم بعد از رای غیابی دادگاه بر علیه وی می تواند جهت دفاع، دادخواست واخواهی به دادگاه ارائه داده و در جلسه تعیین شده و بررسی مجدد پرونده از خود دفاع کند.
یکی از نکات مهم در عدم حضور وکیل بجای متهم در دادگاه کیفری می توان به ماده قانونی 180 قانون آیین دادرسی اشاره نمود. در رابطه با پرونده مرتبط به حقوق الله در دادگاه، امکان صدور حکم غیابی وجود ندارد و بهتر است متهم در دادگاه حضور داشته باشد و در مورد حقوق الله « بازپرس پرونده می تواند بدون آن که احضاریه فرستاده باشد، حکم جلب متهم را صادر کند.:
- الف) در مورد جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات، قطع عضو و یا حبس ابد است.
- ب) هر گاه محل اقامت، محل کسب و یا شغل متهم معین نباشد و اقدامات بازپرس برای شناسایی وی به نتیجه نرسد.
- پ) در مورد جرائم تعزیری درجه پنج و بالاتر در صورتی که از اوضاع و احوال قرائن موجود، بیم تبانی یا فرار یا مخفی شدن متهم برود.
- ت) در مورد اشخاص که به جرائم سازمان یافته و جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی متهم باشند.
لیست وکیل کیفری
وکیل حامد شاکری نیا
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو مرکز وکلای قوه قضاییه
⚖️ از موفق ترین وکلای تهران
⚖️ بیش از 12 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل دکتر سعید حسین مروج
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ از مدیران حقوقی نیروهای مسلح
⚖️ دارای 2 دکتری حقوق و DBA
⚖️ استاد دانشگاه
⚖️بیش از 40 سال سابقه حقوقی
تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل
وکیل حسن اسماعیلی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ بیش از 13 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل مرجانه فشنگچی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ رتبه دو رقمی در آزمون سراسری کانون وکلای مرکز
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با رتبه دو رقمی
⚖️ بیش از 15 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل مونا الماسی سهی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ ⚖️ بیش از 10 سال سابقه حقوقی
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل فاطمه مرادی حقیقت
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ از موفق ترین وکلای متخصص تهران
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️ بیش از 16 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
زهرا قهرمانی نمین [متخصص امور حقوقی بیمه]
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ کارگزار بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه
تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ متخصص ثبت شرکت، بیمه، دیوان عدالت اداری
⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه
تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل
وکیل ملیحه سنگ سفیدی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق
⚖️ عضو مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضاییه
⚖️کمتر از 2 سال سابقه وکالت
وکیل محمد فرخی
امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️بیش از 20 سال سابقه وکالت
تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل
وکیل امیر بهادر عامری
امتیاز ⭐️⭐️⭐️
⚖️ وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
⚖️بیش از 5 سال سابقه وکالت
[/box]
نظرات موکلین اخیر
پیج اینستاگرام گروه وکلای دیوان سالار با بیش از 54 هزار نفر فالوور، نکات کوتاه حقوقی و کیفری زیادی را به شما آموزش می دهد
به این مطلب امتیاز دهید!
4.62
اگر هنوز سوالی از وکیل کیفری دارید در کامنت ها بپرسید. کارشناسان در کمترین زمان پاسخ خواهند داد.
🌹🙏🏼🌱⚖بسیار عالی
یک لیتر شراب ازخونه من کشف کردند،،قاضی شیش ماه حبس،سی ضربه شلاق،دوملیون جریمه ،زد
پاسخ وکیل پایه یک دادگستری آقای اسماعیلی: باید اعتراض کنند در صورتی که مهلت دارندو تقاضای تخفیف و تعلق مجازات جبس رو بدهند