یه سوال داشتم
شروط دوازده گانه در سند عقد نکاح چیست؟ یه توضیح درمورد هر کدام میفرمایید؟ ممنون
بهترین پاسخ
شروط دوازدهگانه ضمن عقد به مجموعهای از شروط قانونی گفته میشود که در عقد نکاح (ازدواج) به طور مشخص و صریح برای تنظیم روابط میان زن و شوهر تعیین میشود. این شروط بهویژه در عقد نکاح برای تنظیم برخی از مسائل مالی و حقوقی بین طرفین مطرح میشود. در اینجا، به توضیح هرکدام از شروط دوازدهگانه ضمن عقد میپردازیم:
1. وکالت در طلاق برای زن
این شرط به زن این حق را میدهد که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم وکالت در طلاق را از شوهر دریافت کند. بدین معنا که شوهر به زن این اجازه را میدهد که در صورت بروز اختلافات یا به هر دلیلی، او را طلاق دهد. در این صورت، زن بهطور قانونی میتواند بدون نیاز به رضایت شوهر، خود را طلاق دهد.
2. حق مطالبه مهریه
در صورت وقوع طلاق، زن میتواند طبق این شرط، مهریه خود را از شوهر مطالبه کند. این حق به زن داده میشود که در صورت درخواست، مهریه خود را تمام و کمال از شوهر بگیرد.
3. حق تعیین محل سکونت
این شرط به زن اجازه میدهد که محل سکونت خود را انتخاب کند. به عبارت دیگر، مرد نمیتواند بدون توافق زن محل زندگی مشترک را تعیین کند.
4. حق تحصیل و اشتغال
این شرط به زن اجازه میدهد که بتواند در هر زمینهای که تمایل دارد، تحصیل کند یا در مشاغل مختلف مشغول به کار شود. در این صورت، مرد نمیتواند زن را از اشتغال یا تحصیل منع کند.
5. حق سفر خارج از کشور
این شرط به زن این حق را میدهد که بدون نیاز به اجازه شوهر، به سفرهای داخلی یا خارجی برود. این شرط بهویژه برای زنان شاغل یا افرادی که نیاز به سفرهای کاری یا شخصی دارند مهم است.
6. حق داشتن مالکیت و دخل و تصرف در اموال شخصی
طبق این شرط، زن حق دارد در اموال و داراییهای خود بدون نیاز به اجازه شوهر تصرف کند. یعنی زن میتواند اموال خود را بفروشد، اجاره دهد یا هرگونه تصرف دیگری در آن داشته باشد.
7. عدم تمکین زن
تمکین به معنی پذیرش حقوق و تکالیف زناشویی است. در صورتی که زن به دلایلی مثل مشکلات جسمی، روحی یا دیگر مسائل نتواند تمکین کند، این شرط میتواند برای دفاع از حقوق او باشد.
8. حق حضانت فرزند
این شرط به زن این حق را میدهد که در صورت جدایی، فرزند خود را بهطور کامل تحت حضانت و سرپرستی خود داشته باشد.
9. نفقه (هزینههای زندگی)
این شرط، هزینههای زندگی زن را بر عهده مرد میگذارد. نفقه شامل مسکن، غذا، پوشاک، درمان و دیگر نیازهای زن میشود. شوهر ملزم به پرداخت نفقه به همسر خود در صورت عدم توافق برای تأمین هزینههای زندگی است.
10. حق استفاده از اموال شوهر
این شرط به زن این حق را میدهد که از اموال شوهر استفاده کند. این استفاده میتواند شامل مسکن، اتومبیل یا دیگر امکانات مشترک باشد. البته این استفاده باید در محدوده توافقات میان زن و شوهر باشد.
11. حق دریافت نصف داراییهای مشترک در صورت طلاق
این شرط بیان میکند که در صورت طلاق، زن حق دارد که نصف داراییهای مشترک بین خود و شوهر را مطالبه کند. این داراییها میتواند شامل اموال مشترک مانند خانه، اتومبیل یا دیگر داراییهای مشترک باشد.
12. حق فسخ عقد نکاح در صورت وقوع تخلف از شروط
این شرط به زن این حق را میدهد که در صورتی که شوهر از شروط تعیینشده در عقد نکاح تخلف کند، زن حق فسخ عقد نکاح را داشته باشد. به عبارت دیگر، زن میتواند بدون نیاز به طلاق رسمی، عقد نکاح را فسخ کند.
جمعبندی
این شروط بهویژه برای حفظ حقوق زنان در ازدواج و در صورت وقوع طلاق مهم هستند. میتوانند بهصورت اختیاری در عقد نکاح وارد شوند و به زن این امکان را میدهند که در صورت بروز اختلافات یا مشکلات، از حقوق خود دفاع کند. شروط ضمن عقد ممکن است در هر ازدواج متفاوت باشد، اما این دوازده شرط از جمله مهمترین و کاربردیترین شرایطی است که در عمل در قراردادهای ازدواج ذکر میشود.
پیج اینستاگرام گروه وکلای دیوان سالار
با بیش از 62 هزار نفر فالوور، نکات کوتاه حقوقی و کیفری زیادی را به شما آموزش می دهد
ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین
وکیل متخصص و مجرب در این زمینه
با
کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)