برای اعطای وکالت به وکیل متخصص توقیف خودرو با حکم قضایی تماس بگیرید: 44899341-021
در صورتی که تنها نیاز به مشاوره دارید، سوال خود را در کامنت های انتهای این صفحه بپرسید. مشاورین حقوقی ما در کوتاهترین زمان به سوالات شما پاسخ میدهند.
فهرست مطالب
توقیف خودرو با حکم قضایی
توقیف خودرو با حکم قضایی، به این معناست که خودرو فردی را که مدیون است را ضبط کرده و اجازه استفاده از آن را ندهند. اگر فرد از خودرو استفاده می کند با ضبط آن، اجازه انتقال به دیگری چه به صورت فروش با سند و چه قولنامه ندارند.
این نوع توقیف انواع مختلفی دارد که هر کدام برای هدف خاصی قانون گذاری شده اند. در ادامه به توضیح انواع آن و نحوه استعلام توقیف سیستمی خودرو میپردازیم.
ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل متخصص توقیف خودرو متخصص و باتجربه، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تلفنی و واتساپ)
انواع توقیف خودرو با حکم قضایی
توقیف خودرو با حکم قضایی به سه صورت انجام می پذیرد:
- توقیف فیزیکی
- توقیف قانونی
- توقیف سیستمی
چنانچه زمان کافی برای مطالعه این مقاله را ندارید، به فایل صوتی زیر گوش کنید.
توقیف قانونی خودرو با حکم قضایی
در این نوع توقیف، معمولا در مواقعی رخ می دهد که شخصی به دیگری بدهکار است و طلبکار می خواهد با استفاده از توقیف قانونی خودرو، طلب خود را وصول کند. در این صورت اگر دادگاه اقدام به توقیف قانونی خودرو کند، فرد مدیون نمی تواند خودرو خود را به فروش بگذارد و یا آن را به شخص دیگری منتقل کند.
از توقیف قانونی خودرو با حکم قضایی برای ایجاد انگیزه و فشار به فرد بدهکار استفاده می شود تا شخص بدهکار دین خود را بپردازد. اگر فرد مدیون بتواند با روشی دیگر طلب خود را پرداخت کند باید به دنبال رفع توقیف خودرو خود باشد.
توقیف فیزیکی خودرو با حکم قضایی
پس از توقیف قانونی خودرو با حکم قضایی، چناچه فرد مدیون همچنان اقدام به پرداخت دین خود نکرده باشد، طلبکار می تواند از طریق توقیف فیزیکی خودرو اقدام کند. در این صورت شخص بدهکار امکان هیچ دخل و صرفی را در مال خود ندارد مگر آن که دین خود را تمام و کمال پرداخت کند و یا شخص طلبکار از دادخواست توقیف خود صرف نظر کند.
توقیف سیستمی خودرو
در توقیف سیستمی خودرو توسط پلیس راهنمایی رانندگی شماره پلاک خودرو مورد نظر را در سیستم راهور ثبت می کند تا از خرید و فروش آن جلوگیری شود. و در صورت مشاهده تخلف اقدام به توقیف خودرو با حکم قضایی به صورت فیزیکی می کنند.
توقیف سیستمی خودرو چیست
در توضیح ساده توقیف سیستمی باید گفت هر زمان دادگاه رای به توقیف خودرویی بدهد پلیس راهور آن را در سامانه خود وارد کرده که اصطلاحا به آن توقیف سیستمی یک خودرو گویند.
استعلام حکم توقیف خودرو
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد زمانی که به محل پارک خودرو خود مراجعه می کنید، با صحنه ای مواجه میشوید که خودروی شما در محل خوش قرار ندارد، در این زمان اولین فکری که به ذهنتان خطور میکند توقیف و انتقال آن به پارکینگ است در ادامه مراحل استعلام و ترخیص خودرو را به صورت خلاصه ذکرکرده ایم.
استعلام توقیف سیستمی خودرو
استعلام توقیف سیستمی خودرو دارای مراحل ذیل میباشد که به طور خلاصه به آن میپردازیم:
- تماس با پلیس و مطمئن شدن از انتقال وسیله نقلیه به پارکینگ
- همراه داشتن مدارک مربوط به خود و خودرو اعم از کارت ملی، برگ سبز خودرو، …
- پرداخت تمامی جریمه ها و بدهی های مربوط به خودرو و عوارض شهرداری
- دریافت مجور ترخیص خودرو
- …
استعلام توقیف خودرو
برای استعلام خودروی توقیفی خود ابتدا باید با تماس با پلیس 110 نام و آدرس پارکینگی که خودروی شما به آن منتقل شده است را جویا شوید.
فک پلاک از طریق توقیف خودرو با حکم قضایی
در هنگام خرید و فروش خودرو باید برای فک پلاک اقدام کرد که در مرکز تعویض پلاک خودرو صورت می گیرد. یعنی فروشنده پلاک قبلی را فک و پلاک جدید نصب می کند. اگر این کار توسط خریدار صورت نگیرد، موجب ثبت تمام تخلفات به پای فروشنده در سیستم راهور می شود. در صورتی که خریدار از فک پلاک امتناع کند، فروشنده باید با طرح دادخواستی اقدام به توقیف خودرو با حکم قضایی کند تا بتواند پلاکی که مرتبط به شخص خریدار است را توقیف کرده و از ثبت هرگونه تخلفی به نام خودش جلوگیری کند.
در صورتی که تخلفی به نام فروشنده ثبت شده باشد باید دادخواست توقیف خودرو با حکم قضایی داده شود و همچنین مستندات برای اثبات اینکه در زمان بروز تخلف خودرو تحت مالکیت شخص دیگری بوده به دادگاه ارائه شود. چناچه خریدار در مدتی که برای تعویض پلاک در اختیارش گذاشته شده اقدام به این کار نکند، فروشنده می تواند با مراجع به مراجع ذی صلاح اقدام به طرح دادخواستی با عنوان یاد شده کند.
در صورتی که خریدار در جلسه دادگاه حاضر نشود، به صورت غیابی به پرونده دادخواست شده رسیدگی می شود. اگر رای صادر شده توسط دادگاه به نفع فروشنده باشد، دادگاه اقدام به توقیف خودرو با حکم قضایی می کند، خودرو به مراکز نقل و انتقال منتقل شده و پلیس راهنمایی و رانندگی اقدام به فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید به نام خریدار می کند.
چه کسی می تواند اقدام به توقیف خودرو با حکم قضایی برای فک پلاک کند؟
تنها فردی که می تواند اقدام توقیف به این کار برای فک پلاک کند، دارنده پلاک است. حتی اگر خودرو پس از فروش به صورت وکالتی به شخص دیگری انتقال یابد، دارنده پلاک در صورتی که مشاهده کند شخص اقدام به فک پلاک نکرده است می تواند برای توقیف خودرو اقدام کند.
مدارک لازم برای توقیف خودرو با حکم قضایی جهت فک پلاک
مدارکی که برای توقیف خودرو با حکم قضایی جهت فک پلاک الزامی است عبارتند از:
- قرارداد فروش خودرو
- سند مالکیت خودرو
- برگه استعلام پلاک از پلیس راهنمایی و رانندگی
استعلام دلیل توقیف خودرو
طبق قانون راهنمایی و رانندگی برای توقیف یک خودرو دلایل متعددی می توانند دخیل باشند که در ادامه این مقاله برای آشنایی بیشتر شما با آنها، به این موارد اشاره کرده و صحبت می کنیم.
موارد توقیف خودرو با حکم قضایی
به جز موارد حقوقی که به توقیف خودرو با حکم قضایی ختم می شود موارد دیگری نیز هستند که موجب توقیف خودرو می شوند. برخی از این موارد را در ادامه بیان میکنیم:
توقیف خودرو با حکم قضایی در تصادفاتی که منجر به فوت شود
اگر خودرویی موجب فوت شخص پیاده ای شود، خودرو توفیق می گردد اما در مواقعی که دو خودرو با یکدیگر تصادف کرده و منجر به مرگ یکی از افراد شود، در این صورت هر دو خودرو در صحنه جرم به توفیق در می آیند.
توقیف خودرو با حکم قضایی در تصادفاتی که منجر به جرح شود
در این مورد هم چنانچه در تصادفی یکی از طرفین منجر به جراحت و آسیب دیگری شود، هر دو خودرو های در صحنه حادثه توقیف می شوند. فقط زمانی که شخص مجروح پیاده باشد خودرو فرد مقصر توقیف می شود.
توقیف خودرو به دلیل نداشتن بیمه شخص ثالث
در صورتی که مالک یا راننده خودرو هنگام استفاده از آن مدارک بیمه خودرو را به همراه نداشته باشد و یا مدت اعتبار بیمه شخص ثالث خودرو به اتمام رسیده باشد، خودرو توقیف می شود و تا زمانی که بیمه شخص ثالث تمدید نشود، امکان ترخیص آن وجود ندارد.
توقیف خودرو به دلیل عدم پرداخت جریمه
اگر میزان جرایم خودرو از سقف ده میلیون ریال متجاوز شود، طبق قانون اداره راهنمایی رانندگی وظیفه دارد که ابلاغیه برای راننده ارسال کند.
در صورتی که پس از یک ماه از صدور ابلاغیه، راننده متخلف اقدام به پرداخت جیمه های خود نکند، هر کدام از مامورین راهنمایی رانندگی این اختیار را دارند که خودرو مذکور را توقیف کرده و به پارکینگ منتقل کنند و تا زمانی که خاطی تمامی جرایم خود را پرداخت نکند امکان رفع توقیف وجود ندارد.
توقیف خودرو به دلیل ارتکاب دو تخلف همزمان
تصور کنید فردی با سرعت غیر مجاز از چراغ قرمز عبور کند. در این حالت متخلف همزمان دو تخلف انجام داده است. پس از این تخلف، خودرو وی ظرف 72 ساعت به توقیف در خواهد آمد.
توقیف خودرو به دلیل شرب خمر یا مصرف مواد روان گردان حین رانندگی
همانطور که می دانید در کشور ما، استفاده از نوشیدنی های الکلی و مشروب جرم محسوب می شود. چنانچه فردی از مشروب، الکل، موادمخدر یا روان گردان حین رانندگی یا قبل از آن استفاده کرده باشد، خودرو توقیف و به پارکینگ انتقال میابد.
در صورتی که چنین جرمی مرتکب شده اید و به دنبال تخفیف در مجازات خود هستید می توانید تخفیف مجازات مشروبات الکلی را بخوانید.
با توجه به آن که موارد فوق مربوط به وکیل کیفری می شود، پیشنهاد میکنیم لیست وکیل کیفری گروه وکلای دیوانسالار را مشاهده بفرمایید تا علاوه بر مشخصات و شماره تماس آنها، رزومه و سابقه وکالت ایشان را نیز ببینید. کارگروه وکلای کیفری گروه وکلای دیوانسالار با سابقه درخشان و پرونده های بسیار، در کسب نتایج پرونده های کیفری عملکرد فوق العاده ای در مقایسه با سایر وکلای این حوزه داشته است.
توقیف خودرو به دلیل همراه نداشتن مدارک خودرو
در صورتی که مدارک خودرو اعم از گواهینامه، بیمه نامه و کارت ماشین را حین رانندگی همراه نداشته باشید، مامور راهنمایی رانندگی توانایی توقیف و انتقال خودرو شما را به پارکینک دارد.
توقیف خودرو به دلیل پلاک مخدوش یا غیر مجاز
طبق ماده 2 آیین نامه راهنمایی رانندگی “هر گونه وسیله نقلیه اعم از ماشین، موتور و حتی ماشینهای مربوط به کشاورزی باید پلاک شناسایی ثبت شده در سیستم راهنمایی رانندگی داشته باشد.
هر گونه وسیله نقلیه که پلاک نداشته باشد و یا پلاک آن مخدوش باشد و یا پلاک آن پس از استعلام غیر مجاز باشد، در صورت مشاهده چنین وسیله ای توسط مامور راهنمایی رانندگی، میتواند خودرو مذکور را توقیف به پارکینگ منتقل کند.
در این مورد توقیف خودرو تنها هنگامی صورت نمی گیرد که راننده مجوزی برای مخدوش بودن پلاک داشته باشد.
توقیف خودرو به دلیل رانندگی بدون گواهینامه
یکی از عواقب رانندگی بدون اخذ گواهینامه، توقیف خودرو توسط مامور راهنمایی رانندگی می باشد.
مراحل رفع توقیف خوردو
قبل از هر اقدامی، با پلیس 110 تماس بگیرید تا از انتقال خوردو به پارکینگ مطمئن شوید و آدرس پارکینگی که خوردو به آنجا منتقل شده است را بپرسید. به همراه مداراک لازم به آنجا پارکینگ مراجعه کنید.
دقت داشته باشید وکیل شما که به نمایندگی شما به پارکینگ میرود، باید همان مدارک را به همراه داشته باشد! در ضمن اگر خوردو به نام خودتان نیست، باید وکالت نامه از مالک آن تهیه کنید و همراه ببرید.
درباره رفع توقیف خودرو بیشتر بخوانید | رفع توقیف خودرو
رفع توقیف خودرو با حکم قضایی
درصورتی که خودرو به دلیل بدهی توقیف شده باشد، شخص مدیون فقط در صورت پرداخت دین می تواند برای رفع توقیف خودرو اقدام کند. مگر اینکه اثبات کند که خودرو وسیله امرار معاش وی می باشد. چنانچه سند خودرو توقیف شده است می توانید درخواست رفع توقیف سند کنید.
مدارک لازم برای رفع توقیف خودرو ای که توسط پلیس راهنمایی رانندگی توقیف شده
برای ترخیص خودرو در این مورد باید به یکی از ستاد 11 گانه ترخیص خودرو در سطح شهر مراجعه کنید. مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو عبارتند از:
- مدارک شناسایی مالک یا وکیل قانونی
- اصل سند یا کارت ماشین، اصل بیمه نامه، شخص ثالث، گواهینامه راننده به همراه کپی آن
- صورت وضعیت خلافی پرداخت شده
- فیش یا قبض پرداختی عوارض شهرداری
- پرداخت هزینه حمل خودرو به نماینده مستقر در ستاد ترخیص
- پرداخت هزینه پارکینگ
مراحل قانونی توقیف خودرو
در این مقاله سعی کردیم به بهترین و جامع ترین شکل ممکن مراحل توقیف خودرو، انواع آن به همراه مراحل رفع توقیف را به طور کامل شرح داده و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
مدارک لازم برای توقیف پلاک
همانطور که پیشتر گفته شد توقیف پلاک در شرایط خاص شامل موارد زیر انجام می گیرد:
- تخلفات رانندگی
- شکایت قضایی خودرو مانند عدم پرداخت عوارض، مزاحمت، موارد اخلاقی و امنیتی
- در صورت هرگونه بدهی مانند چک برگشتی و یا مهریه
- عدم انتقال سند و تعویض پلاک پس از واگذاری خودرو
برای این کار فرد شاکی با مراجعه به دادگاه اقدام به طرح دعوا میکند و با ارایه مدارک کافی قاضی حکم به توقیف پلاک می دهد همینطور شاکی میتواند با داشتن سند و سفته از مالک پلاک به اجرای ثبت رفته و بابت بدهی درخواست حکم توقیف پلاک بدهد.
رفع توقیف خودرو با قولنامه
شاید یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد بوجود بیاید این است که آیا به وسیله قولنامه می توانند ماشین توقیفی خویش را رفع توقیف کنند یا خیر؟
در پاسخ به سوال این قبیل افراد باید خاطرنشان ساخت که این امر امکان پذیر نیست و فقط در صورتی رفع توقیف صورت می گیرد که مالک رسمی که دارای سند ماشین است می تواند به رفع توقیف خودرو اقدام کند.
وکیل توقیف خودرو با حکم قضایی
به تمام مواردی که موجب توقیف خودرو خواهد شد پرداختیم. باید بدانید که توقیف خودرو مراحل و پیچیدگی های خاص خود را دارد و توقیف خودرو با حکم قضایی می تواند به فرد طلبکار جهت رسیدن به طلب خود کمک کند. این موضوع فقط برای طلبکاران حائز اهمیت نیست.
فردی را تصور کنید که با خودرو امرار معاش می کند و خودرو وی توقیف شده است و باید تمام مراحل قانونی را جهت رفع توقیف خودرو طی کند که بی شک کار طاقت فرسا و زمان بری خواهد بود. باید بدانید که تمام طی کردن مراحل با وجود یک وکیل نه تنها با سرعت بیشتری طی خواهد شد، بلکه این اطمینان را به شما می دهد که پرونده به خوبی در حال پیگیری می باشد.
بهترین وکیل توقیف خودرو با حکم قضایی
بهترین وکیل توقیف خودرو وکیلی است که علاوه بر آشنایی به پیچیدگی های قوانین توقیف خودرو با حکم قضایی، تخصص و دانش لازم در مورد پرونده های مربوط به آن را نیز داشته باشد. این آشنایی و دانش حاصل تجربه، اخذ و یا مطالعه متعدد در رابطه با این موضوع حاصل می شود.
گروه وکلای دیوان سالار با تمام افتخار اعلام می دارد که با وکلای ماهر، متخصص و حرفه ای که در گروه خود دارد می تواند فرایند پیگیری پر اطمینانی را برای شما به ارمغان بیاورد و آسودگی را در حل پرونده تان داشته باشید.
هزینه وکیل توقیف خودرو با حکم قضایی
هزینه اعطای وکالت به وکیل متخصص توقیف خودرو با حکم قضایی معمولا به صورت توافقی بین وکیل و موکل در نظر گرفته میشود.