در این مطلب بهترین راه های اثبات بی گناهی در کلاهبرداری را طبق جدیدترین قوانین و شیوه های وکلا توضیح داده ایم.
پس اگر متهم پرونده کلاهبرداری هستید این مطلب را تا انتها با دقت بخوانید.
فهرست مطالب
اثبات بی گناهی در کلاهبرداری
متاسفانه در حال حاضر تعداد پرونده های مربوط به کلاهبرداری رقم بالایی را در محاکم و دادگاهها به خود اختصاص داده اند. اما در این میان پرونده هایی هم هستند که احتیاج به رد اتهام دارند. در این نوع پروندهها احتیاج به یک وکیل کیفری زبردست داریم که در اثبات بی گناهی در کلاهبرداری تجربه بالایی داشته باشد.
ما در این مقاله می خواهیم به همین موضوع بپردازیم. اینکه در روند پرونده های کلاهبرداری چگونه یک وکیل کلاهبرداری می تواند به دفاع پرداخته و متهم را تبرئه کند و یا برای او تخفیف مجازات بگیرد.
کلاهبرداری چیست؟
کلاهبرداری به معنای فریب و حیله در انجام کاری بوده که شخص یا اشخاصی برای نفع خود و یا موسسه خود مرتکب آن می شوند.
کلاهبرداری در همه کشورها جرم بوده و مستحق مجازات می باشد. اما مصادیق آن ممکن است متفاوت باشد.
تفاوت کلاهبرداری با بقیه اعمال مجرمانه مانند خیانت و سرقت در این است که معمولا در کلاهبرداری مال بدون رضایت فرد یا حتی آگاهی او، و بدون اعمال زور و خشونت به فرد کلاهبردار منتقل می شود. معمولا در کلاهبرداری ها، مالک یا صاحب مال با رضایت خودش مالش را به دیگری می سپارد.
کلاهبرداری می تواند در رابطه با اموال منقول و غیر منقول اتفاق بیفتد.
عناصر جرم کلاهبرداری
برخی از عناصر جرم کلاهبرداری به شرح زیر اند:
- استفاده از ابزار و وسایلی که مجرم برای حیله دیگران از آن استفاده می کند.
- فریب خوردن فرد قربانی بدلیل عدم آگاهی کامل نسبت به وسایل و شرایط آماده شده
- تصرف مال فرد قربانی توسط کلاهبردار
مساله ای که خیلی در این میان مهم است این است که فرد قربانی بدون اطلاع کافی و آگاهی لازم، مورد کلاهبرداری قرار بگیرد. یعنی اگر فرد قربانی با اطلاع کافی و عالم بودن به شرایط و وسایل تقلبی، باز هم مال خود را در اختیار متهم قرار دهد، دیگر وصف مجرمانه به این عمل اطلاق نمی شود.
یکی از شرایطی که می تواند از دلایل اثبات بی گناهی در کلاهبرداری شمرده شود، تمرکز روی همین نکته است.
با توجه به آن که موارد فوق مربوط به وکیل کیفری می شود، پیشنهاد میکنیم لیست وکیل کیفری گروه وکلای دیوانسالار را مشاهده بفرمایید تا علاوه بر مشخصات و شماره تماس آنها، رزومه و سابقه وکالت ایشان را نیز ببینید. کارگروه وکلای کیفری گروه وکلای دیوانسالار با سابقه درخشان و پرونده های بسیار، در کسب نتایج پرونده های کیفری عملکرد فوق العاده ای در مقایسه با سایر وکلای این حوزه داشته است.
مجازات کلاهبرداری چیست؟
مجازات کسی که به جرم کلاهبرداری راهی دادگاه شده است، حبس و جزای نقدی است و علاوه بر اینها مال برده شده را هم باید به صاحب یا صاحبین مال پس دهد. همچنین اگر در این مدت ضرر و زیانی هم متوجه صاحب مال شده باشد، آن را هم فرد مجرم باید بپردازد.
برائت از کلاهبرداری
برائت به معنای رفع اتهام است و معمولا متهمان برای رفع اتهام خود، برائت انجام میدهند. برائت از کلاهبرداری نیز مربوط به زمانی میشود که متهم در دادگاه، بیگناهی خود را اثبات میکند. در نهایت، حکم برائت در دادگاه توسط قاضی صادر میشود. یکی از روشهای اثبات بی گناهی در کلاهبرداری، صدور حکم برائت توسط قاضی است.
بعضی از جرایمی که کلاهبرداری محسوب می شوند:
- تبانی کردن برای تصاحب و بردن و تضییع حقوق اموال غیر
- معرفی کردن اموال دیگران به عنوان مال خود و دخل و تصرف و تصمیم گیری راجع به آن
- – اظهارات غیر واقعی مدیران شرکتها و موسسات با مسئولیت محدود
- فروش ارز دولتی در بازار سیاه یا همان بازار آزاد
- مصرف کردن ارز دولتی برای مواردی غیر از خرید کالا
- جعل عنوان در رابطه با نمایندگی هایی همچون نمایندگی بیمه
- پرداخت نکردن حق طرف مقابل
- تقاضای ثبت ملک از طرف امین
این موارد تعدادی از مصادیق جرم کلاهبرداری می باشد که در صورت محرز شدن در دادگاه برای آنها مجازات کلاهبرداری در نظر گرفته می شود.
اثبات بی گناهی در کلاهبرداری، می تواند سخت، زمانبر و پیچیده باشد اما یک وکیل کلاهبرداری باتجربه می تواند با اتکا به مواردی خاص رد اتهام کلاهبرداری را برای بعضی از پرونده ها به ارمغان آورد.
اثبات کلاهبرداری بدون مدرک
بر اساس ماده 160 قانون مجازات اسلامی شاکی برای اثبات وقوع جرم از سوی متهم نیاز به مدارک و ادله دارد که از جمله این ادله شهادت شاهدین اقرار متهم، علم قاضی و شواهد اداری و دولتی مبنی بر وقوع جرم دارد.
در نتیجه باید بدانید اثبات کلاهبرداری بدون مدرک در هیچ محکمه ای امکان پذیر نمی باشد. پس به شما پیشنهاد می کنیم برای جمع آوری مدارک و اثبات کلاهبرداری از یک وکیل با تجربه مشورت کنید.
زیرا در غیر اینصورت متهم می تواند از شما با عنوان اعاده حیثیت اتهام کلاهبرداری شکایت کند
چگونگی اثبات بی گناهی در کلاهبرداری
برای اینکه جرم کلاهبرداری محقق و محرز شود باید حتما مواردی در این جرم به وقوع پیوسته باشد.
اول اینکه متهم حتما برای بردن مال فرد شاکی، از اعمال متقلبانه استفاده کرده باشد و فرد مال باخته هم به دلیل همین اعمال فریبکارانه و تحت تاثیر آن، مال خود را از دست داده باشد. در ضمن مال برده شده باید برای فرد قربانی باشد و از اموال خود مجرم نباشد.
کسی که ادعا می کند کلاهبرداری در حق او اتفاق افتاده است می تواند با راهنمایی بهترین وکیل کیفری تهران تمام این موارد را به دادگاه اثبات نماید و در غیر اینصورت اثبات بی گناهی در کلاهبرداری محقق می شود.
به همین دلیل است که قانون هر فردی را که مدعی باشد در حقش کلاهبرداری صورت گرفته را محق نمیداند!

اثبات جرم شرط اصلی برای صدور قرار تعقیب و حکم جلب است. اگر فرد شاکی نتواند اتهام خود را ثابت نماید و ادله کافی در اختیار نداشته باشد، علاوه بر اینکه اثبات بی گناهی در کلاهبرداری نسبت به فرد متهم اتفاق می افتد، متهم می تواند تقاضای اعاده حیثیت از دادگاه داشته باشد.
اگر فرد شاکی نه اسناد و مدارک کتبی در اختیار داشته باشد و نه شاهدی بر مدعای خویش، نمی تواند انتظار داشته باشد که شکایتش به نتیجه ای برسد.
راه های اثبات بی گناهی
بهترین روش برای اثبات بی گناهی متهم، مشاوره با یک وکیل کیفری حرفه ای است.
یک وکیل با تجربه برای اثبات بی گناهی متهم پس از مطالعه دقیق پرونده ،اقدام به جمع آوری مدارک و شواهد میکند تا بتواند راه های اثبات بی گناهی موکل خود را پیدا کند تا به بهترین شکل از موکل خود در دادگاه دفاع کند.
رد اتهام کلاهبرداری
به طور کلی روشهایی که می تواند به رد اتهام کلاهبرداری کمک نماید عبارتند از:
- اگر متهم به طور لفظی یا کتبی به جرمی اقرار نکرده باشد. (زور و اجبار و شکنجه ای در کار نباشد)
- عدم وجود شهود
- سوگند خوردن متهم مبنی بر اینکه او جرمی را مرتکب نشده است.
علم قاضی که می تواند تا حدود زیادی از وقوع یا عدم وقوع جرم، پرده بردارد. منظور از علم قاضی هم اسناد و مدارکی است که او را به یقین رسانده باشد. اسنادی مانند: تحقیقات میدانی انجام شده، بررسی محل، استفاده از نظرات کارشناسان در آن زمینه
بهتر است قبل از اقدام برای هرگونه شکایت مانند کلاهبرداری با کمک وکیل متخصص کلاهبرداری دلایل و مستندات کافی جمع آوری کرده باشید تا پرونده شما پیگیری شود.
دفاع از اتهام کلاهبرداری
برای دفاع از اتهام کلاهبرداری، متهم باید ابتدا یک لایحه دفاعیه به دادگاه ارسال کند. این لایحه دفاعیه شامل تمام مدارک مربوط به پرونده کلاهبرداری میشود. یعنی متهم باید به طور دقیق تمام اتفاقات مورد شکایت را در لایحه خود بیان کند.
در نهایت، مدارک قابل استناد خود را به لایحه پیوست کنید. در این مرحله، برای اثبات بی گناهی در کلاهبرداری میتوانید از وکلای دیوانسالار کمک بگیرید.
یک وکیل کلاهبرداری خوب و مجرب در رابطه با هر نوع اتهامی که به موکلش وارد می شود اصلی ترین و اولین قاعده را در مسیر بررسی پرونده قرار می دهد و این اصل چیزی نیست جز اصل برائت.
وکیل کلاهبرداری با اتکا به این اصل به دنبال محقق شدن نتایج زیر است:
- ملزم کردن دادگاه و قاضی برای استفاده از اسناد و ادله کافی و قانونی در اثبات جرم
- ضرورت تفسیر قوانین مکتوب
- ایجاد شرایطی شفاف در بررسی پرونده و دادرسی
- منع مقامات قضایی و انتظامی برای گرفتن اعتبارات اجباری و هر روش خلاف قانون دیگر
- فراهم کردن شرایطی مساعد تا منجر به اقناع قاضی شود
- وکیل از شاکی می خواهد که ادله و مستندات قانونی خود را ارائه دهد. منظور از مستندات هم هرگونه قرارداد و سند کتبی و قانونی است. مثلا یک مبایعه نامه و قولنامه می تواند از مصادیق این مدارک باشد البته به شرطی که نکات مبهم و اشاره نشده ای در آن وجود نداشته باشد.
- شاکی یا شاکیان نمی توانند با مدارک کپی شده (بدون وجود مدرک اصل) شکایت خود را در دادگاه به جریان بیندازد. استفاده از ضبط صدا به عنوان مدرکی برای شکایت کردن، قانونی نیست و نمی تواند یک فایل صوتی منجر به تشکیل پرونده شود.
وکیل می تواند به عدم استفاده و بهره برداری مالی موکلش (متهم) اشاره داشته باشد. یعنی متهم از مالی که طی جرم وارده به او بدست آمده است، هیچ استفاده ای نکرده باشد.
دفاع از اتهام مشارکت در کلاهبرداری
مشارکت در کلاهبرداری به معنای هرگونه کمک یا دخالت در امر کلاهبرداری است. به عنوان مثال، زمانی که شرکت متهم به کلاهبرداری میشود، یعنی تمام کارمندان آن شرکت متهم هستند و در کلاهبرداری مشارکت داشتند. در این شرایط، ممکن است برخی از این کارمندان هیچ نقشی در کلاهبرداری نداشته باشند. پس، باید دفاع از اتهام مشارکت در کلاهبرداری انجام دهند. در دفاع از مشارکت در کلاهبرداری، آنها باید مدارک قابل استنادی را به دادگاه ارائه دهند تا اثبات بی گناهی در کلاهبرداری آنها ثابت شود.
نکته مهم در خصوص دفاع اتهام کلاهبرداری
به طور کلی برای اثبات بی گناهی در کلاهبرداری، همانطور که شاکی ادله ای را بیان می کند، فرد متهم هم باید نبود آن ادله و ارکان لازم برای وقوعش را به دادگاه تقدیم کند.
در حقیقت برای اثبات کلاهبرداری، شاکی سعی در اثبات ارکان جرم را دارد و متهم سعی در عدم وجود ارکان جرم.
مثلا فرض کنید کسی که به عنوان کارمند و منشی در یک شرکت کار می کرده است و از آن شرکت به جرم کلاهبرداری، شکایتی صورت گرفته است، آن فرد می تواند در اثبات بی گناهی در کلاهبرداری خود، بگوید که هیچ آگاهی از اهداف شرکت نداشته است و آن را مستند کند.
زیرا یکی از ارکان وقوع جرم، آگاهی داشتن متهم است. اگر او اثبات کند که اطلاع و آگاهی وجود نداشته است اتهامی هم به او وارد نخواهد شد.
اتهام کلاهبرداری و ضرورت استفاده از یک وکیل مجرب برای رفع اتهام
همانگونه که در ابتدای این مقاله هم عنوان کردیم، عنوان کلاهبرداری و طرح شکایت پیرامون این موضوع خیلی راحت نیست و حتما باید ارکان جرم کلاهبرداری اتفاق افتاده باشد تا به آن عنوان کلاهبرداری داده شود.
مادامی هم که این ارکان تک به تک شکل نگرفته باشند، نمی توان نام کلاهبرداری را به یک فعل منتسب کرد. افرادی که در مظان اتهام کلاهبرداری قرار می گیرند برای رهایی از این وضعیت بدون شک احتیاج به یک وکیل پخته و با تجربه دارند.
اثبات بی گناهی در کلاهبرداری نیاز به دقت زیادی دارد. چون از دل مواد قانونی می توان به آن رسید. برای رد اتهام کلاهبرداری علاوه بر تجربه وکیل، سخنور بودن و داشتن فن بیان قوی هم می تواند بسیار موثر باشد و سبب تاثیرگذاری بر دادگاه و قاضی شود.
یک وکیل مجرب می تواند نقش مهمی در دفاع از اتهام کلاهبرداری داشته باشد. همچنین وکیل کلاهبرداری گروه وکلای دیوان سالار سرعت بررسی و روند کار را افزایش داده و شانس موفقیت در پرونده را بسیار بیشتر خواهد کرد.
لایحه دفاع از اتهام کلاهبرداری
در ادامه نمونه لایحه دفاعیه جرم کلاهبرداری را آورده ایم که باز توصیه میشه با وکیل متخصص کلاهبرداری مشورت کنید:
با تقدیم احترام مجدد
وکیل شاکی
ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل اثبات بی گناهی در کلاهبرداری، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)