ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل جرایم رایانهای، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.
برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:
☎️ 0937-937-0-110 (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)
فهرست مطالب
مجازات اسکرین شات
در دنیای مدرن و پیشرفته امروز، بخش زیادی از جرایم در حال وقوع مربوط به دنیای مجازی و فضای اینترنت میشود. انتشار اسکرین شات نیز یکی از نمونههای جرایم رایانهای است که در ایران توسط پلیس فتا پیگیری میشود.
پیشرفت تکنولوژی علاوه بر سهولت در کارها مشکلات متعدد دیگری هم به همراه داشته است. برای مثال برقراری ارتباط با یکدیگر در فضای مجازی و چت کردن با آنها، راهی آسان و سریع برای تعامل با دیگران است. اما ممکن است موجب رویداد جرمهایی مثل انتشار اسکرین شات شود.
در ادامه این مقاله به بررسی دقیق جرم انتشار اسکرین شات در فضای مجازی خواهیم پرداخت.
مجازات اسکرین شات گرفتن
اسکرین شات گرفتن به تنهایی جرم نیست. ضمن اینکه همه ما در گوشیهای همراه خود اسکرین شاتهای متعددی از صفحات مجازی مختلف داریم. اما انتشار آن به گونهای که حریم خصوصی فرد را بشکند و موجب آبروریزی او شود، جرم محسوب میشود.
میزان حبس یا جزای نقدی در پروندههای مختلف و با صلاحدید قاضی پرونده میتواند متفاوت باشد.
جرم اسکرین شات گرفتن
جرم اسکرین شات گرفتن در صورتی که موجب هتک حرمت فرد مقابل شود و اسباب آبروریزی را برای او فراهم کند، دارای مجازات حبس یا جریمه نقدی خواهد بود.
جرم اسکرین شات از چت
جرم اسکرین شات از چت در میان جرایم رایانهای، مجازات مشخصی ندارد. اما در ماده 745 قانون مجازات اسلامی افشاری اسرار و حریم خصوصی دیگران بدون رضایت آنها جرم محسوب میشود.
حال این اسرار میتواند نمونههایی از عکس، صدا، چت و … باشد. بر همین اساس مجازات اسکرین شات نیز مطابق همین ماده برابر با حبس، جریمه نقدی یا هر دو خواهد بود.
مجازات اسکرین شات از چت خصوصی
اسکرین شات گرفتن یکی از قابلیتهای گوشیهای هوشمند است که میتواند با اهداف یادآوری، علمی یا سرگرمی انجام شود. اما اگر قصد فرد از اسکرین شات گرفتن، افشا و انتشار آن باشد، طوری که به حریم خصوصی فرد لطمه وارد شود، مرتکب عملی مجرمانه شده است.
مجازات اسکرین شات از چت خصوصی و انتشار آن، به گونهای که به حریم خصوصی فرد تجاوز شود برابر با حبس و جریمه نقدی است. میزان حبس این جرم برابر با 91 روز تا 2 سال حبس و جریمه نقدی آن نیز برابر با 5 تا 40 میلیون ریال پول نقد خواهد بود.
جرم فرستادن اسکرین شات
مجازات اسکرین شات در قانون مجازات اسلامی با تکیه بر قوانین شرع و عرف تعیین شده است. جرم فرستادن اسکرین شات همان انتشار اسکرین شات یا افشای اسرار خصوصی دیگران است.
در صورتی که متوجه شدید فردی برای انتشار اسکرین شات از صفحه چت شما اقدام کرده است، میتوانید از او شکایت کنید.
شکایات مربوط به انتشار اسکرین شات معمولا توسط پلیس فتا پیگیری میشود. فردی که مرتکب این جرم شده است توسط مقامات قضایی بازخواست خواهد شد و به مجازات اسکرین شات محکوم میشود.
جرم تهدید به پخش اسکرین شات
بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی، تهدید دیگران به انجام عملی که ممکن است باعث آبروریزی و ضرر شرافتی یا افشای اسرار او شود، جرم است.
بر همین اساس جرم تهدید به پخش اسکرین شات نیز مجازاتی مشابه خواهد داشت. زیرا فرد مجرم با تهدید به پخش اسکرین شات، آبرو و اسرار خصوصی طرف مقابل را نشانه گرفته است.
مجازات پخش اسکرین شات
تصور کنید روزی متوجه میشوید که اطلاعاتی که در چت خصوصی با همکار خود به او داده بودید در کل شرکت پخش شده است. سپس با پیگیریهای خود میفهمید که همکارتان اسکرین شات چت خصوصی خود با شما را منتشر کرده است.
در این صورت میتوانید از او به مقامات قضایی شکایت کنید. مجازات پخش اسکرین شات در چنین شرایطی برابر با حبس و جریمه نقدی خواهد بود.
مجازات انتشار اسکرین شات
مجازات انتشار اسکرین شات طبق ماده 17 قانون جرایم رایانهای برابر با 91 روز تا 2 سال حبس و 5 تا 40 میلیون ریال جریمه نقدی یا هر دو خواهد بود.
مجازات نشر اسکرین شات
مرجع اصلی رسیدگی به جرم انتشار اسکرین شات، دادسرای جرایم رایانهای است. اگر اسکرین شاتی از اسرار خصوصی شما توسط فرد دیگری منتشر شده است، باید به این دادسرا شکایت کنید.
پس از آن مرحله جرم نگاری توسط مراجع قضایی انجام میشود و در نهایت مجازات نشر اسکرین شات برای فرد مجرم تعیین خواهد شد.
با توجه به آن که موارد فوق مربوط به وکیل کیفری می شود، پیشنهاد میکنیم لیست وکیل کیفری گروه وکلای دیوانسالار را مشاهده بفرمایید تا علاوه بر مشخصات و شماره تماس آنها، رزومه و سابقه وکالت ایشان را نیز ببینید. کارگروه وکلای کیفری گروه وکلای دیوانسالار با سابقه درخشان و پرونده های بسیار، در کسب نتایج پرونده های کیفری عملکرد فوق العاده ای در مقایسه با سایر وکلای این حوزه داشته است.
قانون مجازات اسکرین شات
در قانون مجازات اسکرین شات فرد مجرم بر اساس نوع و میزان جرمی که مرتکب شده است میتواند به حبس یا جریمه نقدی محکوم شود. جرم انتشار اسکرین شات، جزو جرایم مقید به نتیجه است.
اما اگر فردی با اسکرین شاتهایی که از طرف مقابل دارد او را تهدید کند، مرتکب جرم تهدید به انتشار اسکرین شات شده است که در دسته جرایم مطلق قرار دارد.
در جرم انتشار اسکرین شات، فرقی ندارد که محتوای آن در چه دستهای قرار بگیرد. حتی یک چت خصوصی ساده یا یک تصویر هم اگر منتشر شدن آن لطمهای به حریم خصوصی فرد وارد کند، میتواند روی حکم نهایی قاضی تأثیرگذار باشد.
مجازات تهدید با اسکرین شات
در ماده 669 قانون مجازات اسلامی این گونه آمده است که اگر کسی، فردی دیگر را به هر صورتی به ضررهای نفسی، مالی، شرفی، افشای اسرار خانوادگی و قتل تهدید کند، مجرم است.
مطابق این ماده از قانون مجازات اسلامی، مجازات تهدید با اسکرین شات برابر است با تا 74 ضربه شلاق و دو ماه تا دو سال حبس خواهد بود.
برای بررسی دقیقتر این موضوع، میتوان به بند هشت ماده واحده احترام به آزادی مشروع و حفظ حقوق شهروندی اشاره کرد. قانونگذار در این قسمت عبارت افشای اسرار را توضیح داده است که شامل مواردی مثل مضمون نامهها، عکسها و فیلمهای خانوادگی و نوشتهها میشود.
با توجه به اینکه چتهای خصوصی نیز جزو اسرار و حریم شخصی افراد محسوب میشود، انتشار اسکرین شات آن بدون رضایت فرد مقابل جرم انگاشته میشود. مجازات اسکرین شات در چنین مواقعی توسط قاضی پرونده و بر اساس میزان و نوع جرم مرتکب شده مشخص خواهد شد.
آیا اسکرین شات جرمه؟
مطابق ماده 17 قانون جرایم رایانهای و ماده 745 قانون مجازات اسلامی، انتشار اسکرین شات و لطمه وارد کردن به حریم شخصی دیگران جرم است.
تمام پروندههای این چنینی در دادسراهای جرایم رایانهای مورد بررسی قرار میگیرد. مجازات اسکرین شات نیز بر اساس همین قانون برای فرد مجرم صادر میشود.
بنابراین اگر این سؤال در ذهنتان ایجاد شده است که آیا اسکرین شات جرمه یا خیر، باید بدانید که اسکرین شات گرفتن به تنهای جرم نیست. اما انتشار آن به منظور تجاوز به حریم خصوصی و افشای اسرار دیگران، جرم محسوب میشود.
جمعبندی
اسکرین شات گرفتن در زمانی که گوشی همراه اکثر مردم جزو گوشیهای هوشمند است، امری عادی تلقی میشود. اما اگر از این اسکرین شاتها به نحوی نادرست استفاده شود و تبدیل به وسیلهای برای سوءاستفاده از دیگران شود، میتواند موضوع دردسرسازی باشد.
تعداد زیادی وکیل موفق و متخصص در گروه وکلای دیوان سالار مشغول به کار هستند که هر کدام در یک زمینه حقوقی و کیفری تجربه و مهارت دارند و آماده کمکرسانی به شما هستند.