چگونه وکیل متخصص را بشناسیم؟
برای اعطای وکالت به وکیل متخصص تماس بگیرید: 44899341-021
در صورتی که تنها نیاز به مشاوره دارید، سوال خود را در کامنت های انتهای این صفحه بپرسید. مشاورین حقوقی ما در کوتاهترین زمان به سوالات شما پاسخ میدهند.
وکیل متخصص
وکیل متخصص کسی است که به موضوعات عمومی حقوق اشراف کامل دارد و علاوه بر آن در یک زمینه خاص متخصص و متبحرتر به حساب میآید. در دنیای امروزی که کارها بسیار تخصصی شده و کیفیت حرف اول را میزند، دیگر مدرک تحصیلی و نمره قبولی در آزمون کافی نیست بلکه تجربه و مهارت در یک حوزه خاص، مهمترین نکتهای است که همه آن را پذیرفتهایم. در زمینه وکالت نیز همین نکته برقرار است؛ از آنجایی که امور حقوقی مانند کیفری، دادگستری، خانواده، دیه و… متنوع و زیاد هستند، هر وکیل متخصص در یکی از این حوزهها متمرکز میشود اعم از: وکیل خانواده، وکیل کیفری، وکیل ملکی و… . سپردن کار به یک فرد متخصص هم شما را زودتر به نتیجه مطلوب میرساند هم آسوده خاطر هستید که کارها بدون مشکل پیش میرود. در این مقاله با انواع تخصصها در وکالت و ویژگیهای یک وکیل خوب آشنا میشویم. ما در گروه وکلای دیوان سالار، با در اختیار داشتن وکلایی متخصص در تمامی زمینه ها میتوانیم پرونده شما را به سادگی و در کمترین زمان، به نفع شما به پایان برسانیم.
- وظایف وکیل در قبال موکل
- انواع تخصص در وکالت
- وکیل متخصص خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- چگونه وکیل متخصص پیدا کنیم؟
- بهترین وکیل متخصص
وظایف وکیل در قبال موکل
وکیل متخصص و خوب کسی است که:
- مسأله موکل را مسأله خود بداند.
- صلاح موکل را در اولویت قرار دهد نه منافع شخصی.
- با پیچیده کردن شرایط وقت موکل را تلف نکند که به سود خود برسد.
- شجاع باشد و در هر جلسهای از حق موکل خود دفاع کند.
- به تمامی قوانین آگاه و مسلط باشد.
- سابقه خوب و تجربه در پروندههای مشابه داشته باشد.
- در قبال سهل انگاریها و اقدامات خود مسئولیت پذیر باشد.
- صورتحساب وکالت را به موکل تحویل دهد.
در مقابل ما هم به عنوان موکل وظایف خود را داریم که باید در حق وکیل به جا آوریم:
- به تعهداتی که به وکیل دادهایم پایبند باشیم چرا که او از جانب ما این وظیفه را قبول کرده است.
- حق الوکاله را پرداخت کنیم تا بتواند جریان پرونده را به خوبی پیش ببرد.
- تا جایی که امکان دارد اطلاعات بیشتری در اختیار او قرار دهیم و با او همکاری کنیم تا بهتر و بیشتر به ما کمک کند.
انواع وکیل
شغل وکالت مانند سایر شغلها شامل دسته و درجه بندیهای متفاوتی میشود که هر وکیل متخصص به امور مربوط به خودش میپردازد و در ادامه با آنها آشنا میشویم:
وکیل دادگستری:
کسی که تحصیل کرده رشته حقوق باشد و آزمون وکالت از کانون وکلای دادگستری یا مرکز امور وکلا و کارشناسان قوه قضاییه را با نمره قبولی بگذراند، مجاز به دریافت پرونده وکالت میشود و از آن پس عنوان وکیل دادگستری میگیرد.
وکیل پایه 1 دادگستری:
وکیل پایه 1 دادگستری بالاترین درجه بین وکلا است و کسانی که به این مرتبه میرسند از نظر تجربه، علمی و اخلاقی بسیار حرفهای و مورد تایید هستند. افرادی که به این سمت دست مییابند باید مراحل سخت همچون:
- دریافت لیسانس حقوق
- قبولی در آزمون دشوار وکالت
- مورد تایید قرار گرفتن از نظر اخلاقی، عمومی و مذهبی
- گذراندن دو سال کارآموزی حرفهای وکالت
- قبولی در دوره وکالت پایه 2
- پذیرش در مصاحبههای علمی مربوطه
وکیل پایه 2 دادگستری:
وکیل پایه 2 دادگستری یک مرتبه پایین از وکیل پایه 1 دادگستری است و محدودیتهای خاصی دارد؛ به عنوان مثال:
- حق شرکت صرفا در محاکم کیفری مانند حبس کمتر از 10 سال، شلاق، اقدامات تامینی و جزای نقدی
- حق شرکت در محاکم حقوقی صرفا در شرایطی که کمتر از 50 میلیون تومان ارزش دارد یا پروندههایی که که غیر اقتصادی هستند البته به جز مواردی مانند نکاح، اثبات، طلاق و نفی سبب.
وکلایی که در این درجه قرار میگیرند قبل از رسیدن به پایه 1، پروانه پایه 2 را دریافت میکنند و بعد از سپری کردن دوره کارآموزی در کانون وکالت، به مرتبه وکالت پایه نائل میشوند.
وکیل اداری:
سادهترین مرتبه وکالت، وکیل اداری است. هر فردی سواد داشته یا نداشته، دارای سابقه رسیدگی امور حقوقی باشد یا نباشد، میتواند از طرف یک نفر دیگر وکالت بگیرد و کارهای اداری او را انجام دهد. معمولاً بین وکیل اداری و موکل یک قرارداد رسمی یا دست نویس بسته میشود تا وکیل از لحاظ قانونی بتواند به امور موکل رسیدگی نماید. لازم به ذکر است که وکیل اداری نمیتواند به مراجع قضای مراجعه کند یا به فردی مشاوره حقوقی بدهد همچنین اجازه دخالت کردن در امور قضایی ندارد.
شاید با خود تصور کنید که تنها وکلای پایه 1، وکیل متخصص به حساب میآیند. در حالی که تخصص یعنی در یک زمینه خاص متبحر شدن. بنابراین یک وکیل پایه 1 لزوماً در امور اداری متخصص به حساب نمیآید چرا که وظایف هر کدام متفاوت است و شما با توجه به شرایط خود باید متخصص مربوطه را انتخاب کنید. گروه وکلای دیوان سالار تشکیل شده از وکلای متخصص که بعد از بررسی شرایط و خواسته متقاضیان، مناسبترین وکیل را پیشنهاد میدهند.
وکیل متخصص خوب چه ویژگیهایی دارد؟
با توجه به حرفه حساس و پر چالش وکالت، انتخاب یک وکیل متخصص و خوب کار راحتی نیست. وکلا معمولاً شرایط دشواری را پشت سر میگذارند تا بتوانند خدمات حقوقی ارائه دهند. ویژگیهای یک وکیل خوب شامل موارد زیر میشود:
ارائه تحلیل علمی درست
صداقت و روراست بودن یکی از ویژگیهای وکیل خوب است. وکیل باید بعد از مطالعه پرونده و بررسی شرایط مربوطه، نتیجه کار را به خوبی تشخیص دهد. تحلیل مساله و پیدا کردن یک راهکار قانونی مناسب، وظیفه اصلی هر وکیل است ضمن اینکه باید موکل را در جریان حقیقت ماجرا گذاشت حتی اگر عاقبت پرونده به نفع او تمام نشود.
شجاع و با اعتماد به نفس
یکی از بارزترین و ضروریترین ویژگیهای هر وکیل، شجاعت و اعتماد به نفس است. وکالت عرصه متقاعد سازی و تاثیر گذاری است و یک وکیل باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشد تا بتواند در هر زمان در مقابل قاضی و طرف دعوی از حق موکل خود دفاع کند. تفکر منطقی و شجاعت را هر وکیل متخصص باید داشته باشد.
امانتدار و قابل اعتماد
شغل وکالت با اسرار مردم گره خورده است و هر وکیل برای پیش بردن پرونده در جریان موضوعات خانوادگی و شخصی موکل قرار میگیرد. وکیل متخصص باید اعتماد موکل را جلب کند تا او را امین خود بدانند. اگر به دنبال وکیل متخصص و با اخلاق هستید، این ویژگی را حتما در اولویت قرار دهید.
روابط عمومی قوی
معمولاً وکلا را به فن بیان قوی آنها میشناسیم که در جلسه دادگاه با قدرت، سلیس و روان صحبت میکنند و به ارائه مدارک و شواهد میپردازند. در جلسه مشاوره، خیلی راحت میتوانید این ویژگی را در وکیل مورد نظر بررسی کنید. شما برای موفقیت در پرونده، به وکیل با فن بیان قوی نیاز دارید در غیر این صورت هزینه خود را دور نریزید.
ظاهر مرتب و حرفهای
وکلا به خوبی میدانند که ظاهر آنها در نتیجه پرونده تاثیر زیادی دارد. بنابراین باید با توجه به شغل خود کاملاً حرفهای ظاهر شوند، ساعت و کت و شلوار جز لاینفک زندگی هر وکیل است. اگر این پوشش را دوست ندارید پس بهتر است به شغل وکالت هم فکر نکنید. برای ظاهر خود وقت بگذارید.
باتجربه بودن:
تجربه نه تنها در وکالت بلکه در هر کاری مهم است. علم بدون عمل فایدهای ندارد و تنها مدرک از بهترین دانشگاهها کافی نیست. به تجربه خیلی باید توجه کرد. هر چه پرونده شما سخت باشد، وکیل متخصص و باتجربهتری میطلبد. برای درخواست وکیل متخصص و با تجربه تنها کافیست با گروه وکلای دیوان سالار تماس بگیرید.
انواع وکالت
وکالت به انواع مختلفی از جمله موارد زیر تقسیم میشود:
- وکالت معاضدتی
- وکالت تسخیری
- وکالت اتفاقی
- وکالت تعیینی
- وکالت بلاعزل
- وکالت تام
وکالت تسخیری
در موارد کیفری که متهم توان مالی برای پرداخت حق الوکاله ندارد یا حضور وکیل برای رسیدگی به پرونده ضروری است اما متهم از معرفی وکیل امتناع میورزد، دادگاه یک وکیل رایگان برای دفاع از متهم تعیین میکند که به او وکیل تسخیری گفته میشود.
وکالت معاضدتی
این نوع وکالت مانند حالت قبل است و اما موضوع آن کیفری نیست بلکه در موضوعات حقوقی مربوط به کانون وکلا، این امر امکان پذیر است. به این صورت که اگر متهم به دلیل ناتوانی مالی یا دلیل شخصی، حاضر به معرفی وکیل نباشد، دادگاه از میان کمیسیون وکلای تسخیری کانون وکلا، یک وکیل معاضدتی و رایگان انتخاب میکند.
وکالت اتفاقی
اشخاصی که تحصیل کرده رشته حقوق هستند و معلومات کافی در زمینه حقوقی دارند، اما پروانه وکالت نگرفتهاند، میتوانند برای خویشاوندان نسبی و سببی خود (البته تا درجه دوم از طبق سوم) وکالت بگیرند و نکته مهم اینکه تا سه بار در سال مجاز به قبول وکالت اتفاقی خواهند بود.
وکالت تعیینی
اگر فردی به انتخاب خودش وکیل انتخاب کند، نوع وکالتی که بین آنها بسته میشود، وکالت تعیینی خواهد بود. این انتخاب از بین وکیل پایه یک دادگستری و یا پایه دو دادگستری صورت میگیرد.
وکالت بلاعزل
وکالت لاعزل دادن به شخصی، به این معناست که او در امور مربوطه موظف به رسیدگی میباشد اما موکل حق عزل وکیل را ندارد. این نوع وکالت در موضوعاتی مانند حضانت فرزند، طلاق و فروش ملک رایج است.
وکالت تام
وکالت تام دادن به فردی به این معناست که او حق دارد در کلیه امور زندگی موکل پیگیری کند و تا زمانی که موکل زنده است، وکالت برقرار است و موکل نمیتواند او را عزل کند.
بهترین وکیل متخصص
ابتدا به مجموعه و موسسات حقوقی معتبر مراجعه کنید و چند متخصص با تجربه را شناسایی کنید و با توجه به شرایط خودتان، مناسبترین وکیل را انتخاب کنید. گروه وکلای دیوان سالار تشکیل شده از وکلای متخصص و مجرب که آماده ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزان در سراسر ایران هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت جلسه میتوانید با گروه وکلای دیوان سالار تماس بگیرید.
به این مطلب امتیاز دهید!
اگر سوالی از وکیل متخصص دارید در کامنتها بپرسید. کارشناسان حقوقی به سرعت پاسخ میدهند. ما به سرعت پاسخ میدهیم.
عناوین این مطلب
- وکیل متخصص
- وظایف وکیل در قبال موکل
- انواع وکیل
- وکیل دادگستری:
- وکیل پایه 1 دادگستری:
- وکیل پایه 2 دادگستری:
- وکیل اداری:
- وکیل متخصص خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- ارائه تحلیل علمی درست
- شجاع و با اعتماد به نفس
- امانتدار و قابل اعتماد
- روابط عمومی قوی
- ظاهر مرتب و حرفهای
- باتجربه بودن:
- انواع وکالت
- وکالت تسخیری
- وکالت معاضدتی
- وکالت اتفاقی
- وکالت تعیینی
- وکالت بلاعزل
- وکالت تام
- بهترین وکیل متخصص
- به این مطلب امتیاز دهید!