ملکی

الزام شهرداری به صدور پروانه + [مراحل و چگونگی]

وکیل و نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه | بر اساس مصوبه ماده ۵

ما در گروه وکلای دیوان سالار با تیمی متشکل از چندین وکیل الزام شهرداری به صدور پروانه متخصص و باتجربه، با کارنامه ای درخشان در کنار شما هستیم.

در صورت تمایل می‌توانید پرونده های الزام شهرداری را در گروه وکلای دیوان سالار به وکلای قاضی بازنشسته با سال ها تجربه نیز بسپارید.

برای تماس جهت رزرو جلسه وکالت کلیک کنید:

☎️ 021-44899341

☎️ 0937-937-0-110  (منشی وکیل | پاسخگویی فوری 24 ساعته | تماس تلفنی + واتساپ)

الزام شهرداری به صدور پروانه

با گسترش شهرها نظارت بر نحوه ساخت و ساز از طرف نهادهای نظارتی همچون شهرداری افزایش یافته است. شهرداری به عنوان نماینده دولت در شهر وظایف بسیاری دارد از جمله صدور پروانه ساختمانی و مجوز مربوط به ساخت و ساز. در صورتی که از اجرای این وظایف خود امتناع کند می توان الزام شهرداری به صدور پروانه را از مراجع قانونی درخواست کرد.

قواعد حاکم بر ساختمان سازی در شهرها موارد زیادی را دنبال می کند، اما ایمنی جزو اصول اولیه است، که شهرداری در هنگام صدور پروانه ساخت این مسئله را مورد ارزیابی قرار می دهد. نکته دیگری که ممکن است مشکل ساز شود و الزام شهرداری به صدور پروانه را به دنبال داشته باشد، عدم رعایت اصول زیباسازی شهر از سوی متقاضیان پروانه است. ساخت و ساز های غیر مجاز که منظره شهر را تحت تاثیر خود قرار می دهد و با مخالفت شهرداری و عدم صدور مجوز روبرو خواهد شد.

در ادامه این مقاله مهم‌ترین نکات در این زمینه را بررسی کرده و دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

نمونه پرونده های ملکی شاخص دیوان سالار

⭐️ پرونده دستور فروش ملکی به ارزش ۳۸ میلیارد تومان

⭐️ پرونده ملکی ۴۰ هکتاری در شهریار

⭐️ پرونده اختلاف در تهاتر ملکی به ارزش ۲۴ میلیارد تومان

⭐️ پرونده زمین‌خواری ملکی در دماوند به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان که منجر به محکومیت زمین‌خواران و بازپس‌گیری املاک شد.

⭐️ پرونده ملکی که طرف مقابل موکل ستاد اجرایی فرمان امام بود. این پرونده به نفع موکل به اتمام رسید.

⭐️ پرونده شکایت مشارکت در ساخت در تهران

⭐️ بیش از ۲۰ پرونده الزام به تنظیم سند رسمی

و…

رکن قانونی الزام شهرداری به صدور پروانه

صدور پروانه قبل از آنکه یک درخواست از طرف متقاضی باشد، و برای الزام شهرداری به صدور پروانه اقدام کند، وظیفه ای است که مقنن در بند 24 ماده 55 قانون شهرداری بر عهده شهرداری ها قرار داده است در این ماده آمده:

بند 24 – صدور پروانه برای کلیه ساختمان‌هایی که در شهر احداث می شود .

تبصره (الحاقی ۱۳۵۲/۵/۱۷) شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه شده مکلف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانه‌های ساختمانی نوع استفاده از ساختمان ‌را قید کند….»

الزام شهرداری به صدور پروانه چگونه است

در مواد قانونی مختلفی وظیفه صدور پروانه ساختمانی به عهده شهرداری ها گذاشته شده و مقنن بر آن تاکید نموده است، به طوری که در ماده 59 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی کشور مصوب 1394 آمده است که:

شهرداری ها مکلفند حداکثر تا یک هفته پس از پرداخت نقدی یا تعیین تکلیف نحوه پرداخت عوارض به  صورت نسیه نسبت به صدور و تحویل پروانه ساختمان متقاضی اقدام نمایند»

همچنین در ماده 100 قانون شهرداری ها علاوه بر اینکه صدور پروانه ساختمان در حوزه وظایف شهرداری تعیین شده، درباره ی صدور پروانه ساختمان املاک و اراضی واقع در حریم شهر مقرر کرده که شهرداری صلاحیت این امر را خواهد داشت. در صورت استنکاف شهرداری از چنین وظایفی می توان الزام شهرداری به صدور پروانه را از مراجع قانونی درخواست کرد.

در ادامه مواد قانونی قانونگذار پیش بینی کرده است که در صورت بروز تخلف از سوی متقاضی کمیسیون ماده 100 به عنوان نهاد عمومی به موضوع اختلاف رسیدگی خواهد کرد. مراجعه به نهادهای عمومی و قضایی نیازمند داشتن اطلاعات کافی و تخصص حقوقی است، استفاده کردن از وکیل مجرب در این زمینه می تواند مسیر را هموار تر کند و افراد زودتر به نتیجه دلخواه خود برسند.

مراحل صدور پروانه ساختمانی

پیش از آنکه افراد برای الزام شهرداری به صدور پروانه اقدام کنند، باید برای دریافت پروانه مراحلی را طی کنند. در صورتی که موارد خواسته شده به درستی انجام شود، امکان صدور پروانه به سرعت وجود خواهد داشت، در این مورد مشورت با وکیل ملکی غرب تهران راهگشا خواهد بود.

مرحله اول تشکیل پرونده این است که باید نقشه ملک، مشخصات مالک یا ذینفع به نهاد مربوطه ارائه شود. با وصول مدارک خواسته شده، دستور تهیه نقشه صادر خواهد شد.

در مرحله بعد شهرداری وضعیت ملک را مورد ارزیابی قرار می دهد. در این مرحله ضوابط شهرسازی که باید بر ملک حاکم باشد بررسی می شود مواردی همچون نوع کاربری ملک، حدود تعریض، میزان تراکم، تعداد طبقات و…

در مرحله بعد پس از بررسی نقشه معماری و محاسباتی، برگه های پرداخت عوارض و سایر اوراق حقوقی و قانونی متعلق به ملک به متقاضی داده خواهد شد. پس از پرداخت عوارض، شهرداری موظف به صدور پروانه است.

در غالب موارد در مرحله ارزیابی و بررسی محاسباتی نقشه ها اختلاف نظر به وجود خواهد آمد، و افراد نیازمند الزام شهرداری به صدور پروانه هستند، در این شرایط باید از بهترین وکیل ملکی تهران که در امور شهرداری ها متخصص است کمک گرفت و موضوع الزام شهرداری به صدور پروانه را پیگیری نمود.

در چه مواردی شهرداری از صدور پروانه امتناع خواهد کرد؟ 

موارد ایراد گرفته شده از سوی شهرداری ها بسیار زیاد می باشد، و در صورتی که شهرداری از صدور پروانه امتناع کند، با دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه باید مشکل را در مراجع قانونی مورد پیگرد قرار داد، تا با شنیدن دفاعیات طرفین راه حل مناسب از سوی مراجع قانونی تعیین گردد.

در چنین مواردی حضوریک وکیل ملکی خوب در تهران می تواند در رونر و سرعت پرونده تاثیر گذار باشد.

الزام شهرداری به صدور پروانه

به طور کلی موارد زیر می تواند علت ممانعت از صدور پروانه باشد.

  • مدارک ارائه شده از سوی متقاضی دارای نقص بوده و با دادن تذکرات لازم این نواقص برطرف نشده است.
  • ضوابط و قواعد خواسته شده رعایت نشده و عملیات ساختمانی با مجوز ساخت مغایر داشته باشد.
  • پس از ساخت پیشروی غیر مجاز صورت گرفته و شهرداری با اضافات بنا مخالفت کند.

در صورتی که کمیسیون ماده صد عدم صدور پروانه از سوی شهرداری را به علت عدم رعایت مقررات تایید نماید.

با وجود هر کدام از این موارد پروانه صادر نمی شود و متقاضی باید الزام شهرداری به صدور پروانه را از مراجع بالاتر تقاضا نماید.

با توجه به آن که موارد فوق مربوط به وکیل ملکی می شود، پیشنهاد میکنیم لیست وکیل ملکی گروه وکلای دیوانسالار را مشاهده بفرمایید تا علاوه بر مشخصات و شماره تماس آنها، رزومه و سابقه وکالت ایشان را نیز ببینید. کارگروه وکلای ملکی گروه وکلای دیوانسالار با سابقه درخشان و پرونده های بسیار، در کسب نتایج پرونده های خانواده عملکرد فوق العاده ای در مقایسه با سایر وکلای این حوزه داشته است.

برای مشاهده لیست وکیل ملکی و رزومه آن ها کلیک کنید.

وکیل ملکی

مرجع صالح برای دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه کدام است؟ 

بر اساس رای وحدت رویه شماره 566  مصوب 1370/2/23 هیأت عمومی دیوان عالی کشور مرجع صالح برای رسیدگی به شکایات مردمی از شهرداری ها به دلیل امتناع از صدور پروانه ساختمانی، دیوان عدالت اداری شناخته شده و افراد می توانند در صورت بروز چنین اختلافاتی به دیوان عدالت اداری مراجعه و درخواست الزام شهرداری به صدور پروانه را ارائه نمایند.

در دیوان عدالت اداری ابتدا موضوع پرونده در شعب عمومی رسیدگی خواهد شد و پس از صدور رای امکان اعتراض به آن وجود دارد، که پرونده بار دیگر در شعب تجدید نظر مورد بررسی قرار می گیرد.

در مسیر الزام شهرداری به صدور پروانه مشورت گرفتن از وکیل متخصص و آشنا به امور شهرداری ها بسیار ضروری است و افراد می توانند به کمک کارشناس حقوقی هر چه سریعتر به خواسته خود دست پیدا کنند.

در زمان رسیدگی دیوان عدالت اداری به موضوع الزام شهرداری به صدور پروانه باید با راهنمایی وکیل اقداماتی را انجام داد. به طور مثال درخواست دستور موقت می توان بسیار اهمیت داشته باشد. ممکن است مالک ملکی فرسوده جهت نوسازی اقدام کرده باشد، اما با تاخیر شهرداری برای صدور پروانه این ملک در معرض خطر قرار بگیرد. با صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری می توان عملیات لازم را جهت حفظ و نگهداری ملک به انجام رساند و شهرداری موظف است که تبعیت نماید.

پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله وکیل دیوان عدالت اداری را مطالعه کنید.

نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه ساختمانی

در زیر نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه آورده می شود که افراد می توانند برای نگارش دادخواست مرتبط با پرونده خود به وکیل متخصص در این حوزه مراجعه نمایند.

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و احترام

اینجانب… مالک پلاک ثبتی… به نشانی… بنابر ضوابط و مقررات تعیین شده تقاضای صدور پروانه از شهرداری منطقه… را داشته ام و مدارک و مستندات لازم مانند نقشه های معماری و محاسباتی، و فیش های پرداخت عوارض را به شهرداری تحویل نموده ام. لیکن شهرداری با صدور پروانه ساختمانی مخالفت کرده و دریافت رضایت مستاجران که در محل ملک دارای سرقفلی هستند را به عنوان شرط صدور پروانه قرار داده است.

به استحضار می رساند مطابق رای وحدت رویه 949_ 948 مورخ 1394/12/5 هیات عمومی دیوان عدالت اداری صدور پروانه جزو وظایف شهرداری ها است و این نهاد نمی تواند انجام این وظایف را منوط و مشروط به ایفای تعهد و انجام شرطی نماید. با توجه به رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری شهرداری می بایست صدور پروانه را بدون در نظر گرفتن شرطی به انجام برساند.

با توجه به موارد گفته شده از دیوان عدالت اداری تقاضا دارم به درخواست الزام شهرداری به صدور پروانه از سوی اینجابت رسیدگی نمایید.»

نمونه دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه

سخن پایانی

همانطور که ملاحظه می شود در مراحل صدور پروانه ساختمانی می تواند اختلافات زیادی بین متقاضی و شهرداری ایجاد شود. و شهرداری با دلایل مختلف از صدور پروانه ممانعت نماید. الزام شهرداری به صدور پروانه و پیگیری پرونده از سوی دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع که به تظلم خواهی مردم رسیدگی می کند، می توان امید داشت که متقاضی به خواسته خود برسد.

این نکته اهمیت دارد که بدون کمک گرفتن از کارشناس حقوقی ممکن است دادخواست الزام شهرداری به صدور پروانه به نتیجه دلخواه نرسد و در همان مرحله بدوی تقاضا از سوی دیوان رد شود. اما چنانچه وکیل متخصص در امور شهرداری پرونده را پیگیری نماید با نوشتن دادخواست مستدل و مستند و ارائه دفاعیات محکم می تواند رای دیوان عدالت مبنی بر الزام شهرداری به صدور پروانه را دریافت نماید.

لیست وکیل الزام به تنظیم سند رسمی

وکیل حامد شاکری نیا

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

وکیل حامد شاکری نیا

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو مرکز وکلای قوه قضاییه
⚖️ از موفق ترین وکلای تهران

⚖️ بیش از 12 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


وکیل دکتر سعید حسین مروج 

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

دکتر حسین مروج وکیل قاضی بازنشسته دیوان سالار

⚖️ از مدیران حقوقی نیروهای مسلح
⚖️ دارای 2 دکتری حقوق و DBA
⚖️ استاد دانشگاه

⚖️بیش از 40 سال سابقه حقوقی

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل


وکیل حسن اسماعیلی

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

وکیل حسن اسماعیلی - وکیل کیفری دیوان سالار

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی

⚖️ بیش از 13 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


وکیل مرجانه فشنگچی 

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

عکس وکیل خانم مرجانه فشنگچی

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ رتبه دو رقمی در آزمون سراسری کانون وکلای مرکز
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با رتبه دو رقمی

⚖️ بیش از 15 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


وکیل مونا الماسی سهی 

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

خانم مونا الماسی وکیل پایه یک دادگستری

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ عضو کانون وکلای مرکز
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی

⚖️ ⚖️ بیش از 10 سال سابقه حقوقی

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


وکیل فاطمه مرادی حقیقت

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

فاطمه مرادی حقیقت وکیل پایه یک دادگستری دیوان سالار

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ از موفق ترین وکلای متخصص تهران
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

⚖️ بیش از 16 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


زهرا قهرمانی نمین [متخصص امور حقوقی بیمه]

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️

زهرا قهرمانی نمین-کارشناس حقوق بیمه-دیوان سالار

⚖️ کارگزار بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه

تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل


هدیه عرفانیان

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️

هدیه عرفانیان - وکیل مدنی

⚖️ متخصص ثبت شرکت، بیمه، دیوان عدالت اداری

⚖️ کارشناس حقوق بیمه
⚖️ بیش از ۱۳ سال سابقه

تماس جهت مشاوره مشاهده رزومه وکیل


وکیل ملیحه سنگ سفیدی

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️

⚖️ وکیل دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق
⚖️ عضو مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضاییه

⚖️کمتر از 2 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل


وکیل محمد فرخی 

امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

محمد فرخی وکیل پایه یک دادگستری

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

⚖️بیش از 20 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل مشاهده رزومه وکیل


وکیل امیر بهادر عامری

امتیاز ⭐️⭐️⭐️

⚖️ وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان
⚖️ کارشناس ارشد حقوق خصوصی
⚖️ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

⚖️بیش از 5 سال سابقه وکالت

تماس با وکیل

[/box]

نظرات موکلین اخیر

میانگین امتیاز ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (4.7) - 731 نظر

نظر آقای م. خ
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

بسیار دلسوز. تسلط خوب بر قوانین حقوقی به من کمک کردن تا هر سندی را که امضا کردم بفهمم.

نظر آقای ج. ل
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ایشون یک وکیل حرفه ای هستن و دانش بسیار خوبی در زمینه حقوقی دارند. حمایت بسیار خوبی ارائه دادند و بهترین راهکار را در پرونده ملکی من اجرا کردند. من کاملا راضی هستم.

نظر خانم س. ذ
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

جناب وکیل واقعا وکیل بسیار خوبی هستند. در مورد پرونده من که درمورد مسائل خصوصی زندگی من بود به من کمک کردند. از ایشون ممنونم.

نظر آقای ک. ض
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

یک صلح نامه برای من جناب وکیل تنظیم کردن که باهاش تونستم به تمامی حق و حقوقم برسم.

نظر آقای ک. ض
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

من کارم نظافت هستش و تو یکی از خانه هایی که رفته بودم بهم اتهام سرقت زدن واقعا از حکم زندان می ترسیدم به خاطر شرایط زندگیم، خداروشکر جناب وکیل کارم رو به خوبی انجام دادند.

نظر خانم ج. ه
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

وکیل در موضوع کیفری متخصص بود. خداروشکر تبرئه شدم با کمکشون

نظر خانم ص. ش
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

شوهرم اذیتم میکرد فک نمیکردم بتونم طلاق بگیرم چون حق طلاق نداشتم الحمدلله با درایت وکیل محترم کارم به خوبی به نتیجه رسید.

نظر آقای ن. م
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

طلاق توافقیمون تو یک هفته انجام شد و راحت شدم ممنونم ازتون.

نظر آقای ق. ا
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

هنگام جا به جایی بار یک مشتری ایست بازرسی جلوم رو گرفت و بعد از گشتن ماشین، متاسفانه شیشه در بار پیدا شده بود بازداشت شدم. به کمک جناب وکیل تبرئه شدم. ممنونم ازشون

نظر خانم س. ن
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

من اسمم رو اصلا دوست نداشتم نتیجتا تو سن 40 سالگی تصمیم گرفتمم اسمم رو تغییر دهم شنیده بودم عوض کردن اسم دوندگی زیادی داره خداروشکر آقای وکیل برام اوکیش کرد واقعا ممنونم.

نظر خانم ص. ف
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

حضانت دخترم رو از شوهر سابقم بگیرم و دخترم رو کنار خودم نگه دارم.

نظر آقای ر. س
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

سال هاست که بلبرینگ با برند خودم از چین میارم، ولی برندم رو ثبت نکرده بودم، بعد مشاوره باهاشون از خطرات این قضیه آگاه شدم و برند هم به خودشون دادم برام ثبت کنند، قیمنشونم منصفانه بود.

نظر خانم ق. ل
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

وکیل در موضوع خانواده من متخصص بود. ایشون به من راهنمایی های کاربردی داشتن.

نظر آقای ل. گ
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

اتهام مشروب الکلی داشتم که من رو تبرئم کردند.

نظر خانم س. ک
در مورد گروه وکلا

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

باورم نمیشه منع تعقیب برام گرفتن. اتهام من فساد بود که به کمک وکیل عزیز پایان یافت.

پیج اینستاگرام گروه وکلای دیوان سالار با بیش از 54 هزار نفر فالوور، نکات کوتاه حقوقی و کیفری زیادی را به شما آموزش می دهد

به این مطلب امتیاز دهید!

5 / 4.92

اگر هنوز هم سوالی درباره الزام شهرداری به صدور پروانه دارید در کامنت ها بپرسید.

امتیاز کاربران: 4.6 ( 1 رای)

2 دیدگاه

  1. سلام. وقت بخیر ،آیا برای دستور تخلیه ،قاضی می‌تواند مهلت یک ماهه یا بیشتر به مستاجر بدهد؟اصلا چنین اختیاری دارد؟

    1. پاسخ وکیل پایه یک دادگستری آقای اسماعیلی: به طور کلی حقوق چه شاغلین وچه بازنشسته براحتی قابل توقیف نیست و در صورت توقیف اگر مجرد باشد یک سوم واگر مناهل باشه یک چهارم قابل توقیف هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس جهت رزرو جلسه با وکیل